Advertorial
ALBLASSERDAM – Sinds deze week staat er een nieuwe kraam op de weekmarkt in Alblasserdam: de fournituren -en stoffenkraam van Sjoerd den Brok. Het gaat vooralsnog om een proefperiode van enkele maanden. Als er voldoende klandizie is, blijft de kraam iedere maandag te vinden op het Wilgenplein in Alblasserdam. Afgelopen maandag stond Den Brok textiel – en modefournituren er voor het eerst en de eerste reacties waren veelbelovend en positief.

Vader en zoon
Den Brok Fournituren is in 1977 gestart door Henk den Brok. In 2017, toen het bedrijf veertig jaar bestond, besloot Henk een stapje terug te gaan doen en nam zijn zoon Sjoerd het stokje van zijn vader over. Sjoerd breidde de kraam al snel uit met de verkoop van stoffen. “Ik ging veel met mijn vader op pad en heb veel van hem geleerd. Zo ben ik er langzaam ingerold. Eerst begon ik met één dag op de markt, daarna twee en daarna heb ik mijn baan opgezegd en ben ik bij mijn vader in het bedrijf gaan werken. In 2017 heb ik de zaak van mijn vader overgenomen.”

Assortiment
In de veertien meter lange kraam van Den Brok uit het Brabantse Schaijk zijn tal van artikelen te vinden. “We hebben vlieseline, gütermann garen, biaisband, riemen, ritsen, elastiek, lint, kant, knopen en nog veer meer,” somt Sjoerd op.

Goedknoop webshop
In de afgelopen jaren is Den Brok ook gestart met een eigen webshop. Deze heeft de toepasselijke naam www.goedknoop.nl gekregen. Het assortiment in de webshop is wel anders dan het assortiment op de markt.

Markten
Den Brok textiel – en modefournituren is iedere maandag te vinden op de markt in Alblasserdam. Verder staat de kraam in onder meer Leusden, Middelharnis, ’s-Gravenzande en Rijen.

Ondernemers
Sjoerd den Brok is de zestiende ondernemer op rij die vertelt over het marktleven en over zijn producten. In de komende weken komen ook de andere ondernemers van de Alblasserdamse weekmarkt aan het woord op Alblasserdamsnieuws.nl.

De weekmarkt
Iedere maandag staan er tussen 09.00 en 16.00 uur ruim 20 kramen op de weekmarkt op het Wilgenplein in Alblasserdam. In de komende weken komt er iedere week een marktondernemer in het nieuws, die vertelt over zijn of haar aanbod en achtergrond.

Eerder waren in het nieuws:
Michael Raedt 30 jaar met stofzuiger -en schoonmaakartikelen op weekmarkt Alblasserdam
Bakkerij ‘t Stoepje op weekmarkt Alblasserdam; zak pepernoten voor 1 euro!
Groenten, fruit en gratis grappen bij Youssef op weekmarkt in Alblasserdam
Duizenden wenskaarten bij Weekmarkt Online op markt in Alblasserdam
Groente en fruit bij Bezemer op weekmarkt in Alblasserdam; 3 zakken voor 5 euro
Marjo Jansen Ondermode al ruim 40 jaar op weekmarkt in Alblasserdam
Vitabron 20 jaar op markt in Alblasserdam; natuurvoeding, theeën, kruiden en voedingssupplementen
Hoogendoorn Kaas op markt in Alblasserdam: “Het moet de allerbeste kaas zijn”
Constante kwaliteit bij Marktslagerij Bakker in Alblasserdam; maandag gratis rookworst!
CandyShop De Waal op Alblasserdamse markt; maandag gratis kleine chocoladeletter
Boter, kaas en eieren bij Elza van Dijk op de markt in Alblasserdam
Kwaliteitsschoenen bij Van Gool op markt in Alblasserdam; 5 euro korting
Willem de Notenkoning iedere week met verse noten op markt in Alblasserdam
Vrijetijdskleding voor dames en heren bij Van der Kamp op markt in Alblasserdam
Aardappelen van Siem op de markt; 5 kilo aardappelen voor 2,99; maandag gratis uien

 

Deel dit bericht via...