Advertorial
ALBLASSERDAM – In dit zesde verhaal over ondernemers op de weekmarkt in Alblasserdam, is deze week Floris van Arkel aan het woord over Bakkerij ’t Stoepje. Als speciale actie heeft de bakker aanstaande maandag, 24 oktober 2022, de pepernoten in de aanbieding. Eén zak pepernoten voor één euro. Floris van Arkel (54) is een geboren en getogen Alblasserdammer, met liefde voor brood, koek en banket. Op zijn 13e jaar begonnen bij zijn vader, op zijn achttiende gaan werken bij Bakkerij Vogel in Oud-Alblas en intussen al vele jaren franchisenemer bij Bakkerij ’t Stoepje.

Iedere maandag is Van Arkel met zijn wagen te vinden op de weekmarkt op het Wilgenplein in Alblasserdam, waar vele honderden klanten langskomen voor verse broden, koeken en andere lekkernijen van hoogwaardige kwaliteit. “Onze spullen zijn nachtvers. Dat betekent dat het dus nóg verser is dan ‘dagvers’ wat je bijvoorbeeld wel eens in de supermarkt ziet staan. Daarnaast bakken we hier ter plekke af. Denk bijvoorbeeld aan de appelflappen, gevulde koeken en het stokbrood,” vertelt Van Arkel.

Nieuwe kleuren en beste kwaliteit
Bakkerij ‘t Stoepje, opgericht in 1979, is de bekendste en grootste franchiseformule in brood, koek en banket op de markten in Nederland. Inmiddels is Bakkerij ‘t Stoepje wekelijks op meer dan 600 markten in Nederland te vinden. Vroeger te herkennen aan de felle gele, rode en blauwe uitstraling. En tegenwoordig in de kleuren zwart en wit, gecombineerd met hout, wat zorgt voor een wat luxere uitstraling, die ook past bij de artikelen die worden verkocht. “We zijn niet de goedkoopste, want we willen echt gaan voor de beste kwaliteit. Kwaliteit staat bij ons voorop,” vertelt de marktondernemer.

Spakenburg
Het omvangrijke assortiment brood, koek en banket wordt in drie bakkerijen in Spakenburg iedere nacht gebakken. De grondstoffen worden geleverd door een aantal zorgvuldig geselecteerde, gespecialiseerde grondstoffenleveranciers. En nadat Floris van Arkel zijn artikelen bij het depot in de regio heeft opgehaald, kan het uitstallen en afbakken in de vroege ochtend beginnen.

Online bestellen; Floris bezorgt
Nieuw is ook dat mensen online de artikelen bij hem kunnen bestellen. Intussen maken zo’n 25 mensen in Alblasserdam hier al gebruik van. Via de website https://stoepje.nl/ kan men bestellen en Van Arkel zorgt er van maandag tot en met zaterdag voor dat dit vers bij de mensen thuis wordt afgeleverd. Betalen kan onder meer via een ‘Tikkie’.

Beroemd
Bij ’t Stoepje zijn zo’n 350 soorten broden en broodjes te koop. Verder zijn de gevulde speculaas, de superkrentenbollen (Van ’t Stoepje. Die eet je niet, maar snoep je), de pepernoten en de ‘woepies’ beroemd vanwege hun uitmuntende smaak en kwaliteit.

De bakkerij scoort landelijk zo goed, dat het in 2019, 2020 en 2021 de Foodservice Award heeft gewonnen.

Eerder
Floris van Arkel is de zesde ondernemer op rij die vertelt over het marktleven en over zijn producten. Eerder kwamen de marktondernemers Marjo Jansen Ondermode, Bezemer groente en fruit, Van der Kamp Vrijetijdskleding, Willem de Notenkoning en Jan van Gool Schoenen al aan het woord op deze website. In de komende weken komen alle ondernemers van de Alblasserdamse weekmarkt aan het woord op Alblasserdamsnieuws.nl.

Iedere maandag staan er tussen 09.00 en 16.00 uur ruim 20 kramen op de weekmarkt op het Wilgenplein in Alblasserdam.

De weekmarkt
Iedere maandag staan er tussen 09.00 en 16.00 uur ruim 20 kramen op de weekmarkt op het Wilgenplein in Alblasserdam. In de vorige maand zijn er ook twee nieuwe kramen bijgekomen; een aardappelkraam en een fourniturenkraam (handwerkbenodigdheden / naaispullen). In de komende weken komt er iedere week een marktondernemer in het nieuws, die vertelt over zijn of haar aanbod en achtergrond.

Op de weekmarkt in Alblasserdam zijn de volgende branches vertegenwoordigd:

  • Ondermode
  • Dameskleding 2x
  • Groente en fruit 2x
  • Schoenen
  • Notenkraam
  • Gsm artikelen
  • Bakker Stoepje
  • Wenskaarten
  • Snoepkraam
  • Slagerij/ poelier
  • Stofzuiger-/ huishoudelijke artikelen
  • Kaasboer 2x
  • Bloemen-/ plantenkraam
  • Reform artikelen
  • Beenmode
  • Kinderkleding

Deel dit bericht via...