Advertorial
ALBLASSERDAM – Alle hoogte -en dieptepunten komen voorbij bij de kaartenkraam van Weekmarkt Online op de weekmarkt in Alblasserdam. Of het nu gaat om het behalen van een zwemdiploma, een 50-jarig huwelijk, een trouwerij, een begrafenis of een geboorte, voor elk bijzonder moment, heeft de kraam wel een kaart. Daarnaast zijn er bij Weekmarkt Online tal van pakketten te koop, waarmee mensen zelf een kaart kunnen maken.

Vader en zoon
Mark Murre uit Vlissingen runt de zaak samen met zijn zoon Lorenzo. Iedere maandag zijn ze te vinden op de weekmarkt op het Wilgenplein in Alblasserdam en op dinsdag staan ze in Papendrecht op de markt. Hij doet zijn werk nog steeds graag: “Het vroege opstaan en de lange dagen zijn voor mij geen moeilijke opgave. De vrijheid, afwisseling, het onverwachte en keer op keer de mooie gesprekken zorgen ervoor dat ik trots ben op de mooiste baan in de wereld. Een dag op de markt vliegt voorbij. We hebben veel klanten die iedere week terugkomen en even komen kijken of er weer wat nieuws is. Het is leuk om te zien dat onze klanten er plezier in hebben om molen voor molen en kaart voor kaart te bekijken. Voor veel klanten is het dan ook hun wekelijkse uitje.”

Het Hobbyjournaal
Met name het hobbygedeelte is volgens Mark ‘een wereld op zich’. Iedere week biedt hij zijn klanten nieuwe artikelen in de collectie. Eens in de zoveel tijd komt Het Hobbyjournaal uit. Deze hobbykrant is ook op de markt te koop en daarin staan de nieuwe trends op het gebied van onder meer het maken van kaarten. De knipvellen en uitdrukvellen die genoemd worden in het Hobbyjournaal, zijn op de markt verkrijgbaar.

Opa
Mark Murre is al vele jaren bekend met de markt. Zijn opa begon net na de oorlog met een gereedschapskraam op de markt. Deze kraam werd later door een oom overgenomen. Toen werden de beroemde ‘vijfguldenbakken’ geïntroduceerd. 25 jaar geleden nam Mark de kraam over. Hij was toen fietsmonteur van beroep en maakte er een fietsenkraam van. In de praktijk bleek echter dat de vraag naar fietsartikelen tussen oktober en april niet zo groot was. Toen Mark tien jaar geleden de kaartenkraam aangeboden kreeg, maakte hij de overstap naar de verkoop van kaarten en hobbyartikelen. In het totaal heeft Weermarkt Online wel 3000 kaarten op voorraad.

Een kaartje komt aan
En hoewel veel communicatie tegenwoordig online gaat, ziet Mark dat er nog steeds behoefte blijft bestaan aan een echte kaart. “Een kaartje komt aan. Dat is nog steeds zo. Het hele leven komt hier voorbij. Van zwangerschap tot overlijden. Ik weet altijd precies wanneer het weer afzwemmen is of wanneer er ergens een tweeling is geboren,” vertelt Mark.

Sport
Daarnaast zijn er in Alblasserdam veel mensen die er bijna een sport van maken de mooiste kaarten volgens de laatste trends te maken. Een sport die met name door vrouwen wordt beoefend. Verder worden er veel puzzelboeken verkocht. Daarnaast heeft Weekmarkt Online feestslingers te koop met de getallen 1 tot en met 21 en alle kroonjaren. Een pakje met slingers kost nog geen 3 euro. Verder zijn er enveloppen, plaatjes en feestartikelen te koop.

Actie!
Als speciale ‘knaller’ heeft de kraam, zolang de voorraad strekt, een actie met kerstkaarten. Een doos met daarin tien kerstkaarten kost 2,50 euro en vijf dozen met kaarten kosten een tientje.

Weekmarkt Online heeft, zoals de naam als zegt, ook een grote webshop, waar veel kaarten en andere hobbyartikelen te koop zijn. Te vinden via: https://weekmarktonline.nl/

Eerder
Weekmarkt Online is de achtste ondernemer op rij die vertelt over het marktleven en over zijn producten. Eerder kwamen de marktondernemers Marjo Jansen Ondermode, Bezemer groente en fruit, Van der Kamp Vrijetijdskleding, Willem de Notenkoning, Jan van Gool Schoenen, Bakkerij ’t Stoepje en Van Dijk Kaas al aan het woord op deze website. In de komende weken komen alle ondernemers van de Alblasserdamse weekmarkt aan het woord op Alblasserdamsnieuws.nl.

De weekmarkt
Iedere maandag staan er tussen 09.00 en 16.00 uur ruim 20 kramen op de weekmarkt op het Wilgenplein in Alblasserdam. In de komende weken komt er iedere week een marktondernemer in het nieuws, die vertelt over zijn of haar aanbod en achtergrond.

Op de weekmarkt in Alblasserdam zijn de volgende branches vertegenwoordigd:

 • Ondermode
 • Dameskleding 2x
 • Groente en fruit 2x
 • Schoenen
 • Notenkraam
 • Gsm artikelen
 • Bakker Stoepje
 • Wenskaarten
 • Snoepkraam
 • Slagerij/ poelier
 • Stofzuiger-/ huishoudelijke artikelen
 • Kaasboer 2x
 • Bloemen-/ plantenkraam
 • Reform artikelen
 • Beenmode
 • Kinderkleding