ALBLASSERDAM – In de komende weken komen alle ondernemers van de Alblasserdamse weekmarkt aan het woord op Alblasserdamsnieuws.nl. Zij vertellen over hun onderneming. Deze week vertelt Arthur Bezemer over zijn kraam met groente en fruit. Iedere maandag staan er tussen 09.00 en 16.00 uur ruim 20 kramen op de weekmarkt op het Wilgenplein in Alblasserdam.

Arthur Bezemer werkt al vanaf zijn vijftiende op de markt en is intussen 53 jaar. “Ik begon bij Van Pelt hier in Alblasserdam. Die zaak heb ik overgenomen en sindsdien heet het Bezemer VOF,” vertelt Arthur die tegenwoordig in Vuren woont.

Vers
Iedere week heeft Bezemer verse groentes en fruit in de aanbieding. Op de andere markten verkoopt de ondernemer alleen fruit en in Alblasserdam dus ook ‘standaardgroentes’.

3 zakken voor 5 euro
De meest bekende aanbieding bij de kraam is de actie met drie zakken groenten of fruit voor maar vijf euro. Hiervoor krijgen klanten goed gevulde tassen voor een lage prijs.

Mandarijnenseizoen
De verkoopwaar wordt iedere week weer groots ingekocht bij de grossier. Het assortiment is wisselend. “Wij gaan ook wel met de seizoenen mee. Dan heb je het kersenseizoen, in de afgelopen tijd was er het aardbeienseizoen en binnenkort krijgen we de mandarijnen weer,” vertelt Artur.

Moeilijkst
Bezemer VOF is behalve op de markt in Alblasserdam ook te vinden in Culemborg en Sliedrecht. Arthur: “Alblasserdam is voor mij wel de moeilijkste markt moet ik zeggen.” Dat heeft onder meer te maken met de grootte van de markt en het feit dat er twee ondernemers met groente en fruit staan.

De groente -en fruitkraam van Bezemer is te vinden aan de rechterkant van het Makado, met in de rug de Oude Bibliotheek.

De weekmarkt
Iedere maandag staan er tussen 09.00 en 16.00 uur ruim 20 kramen op de weekmarkt op het Wilgenplein in Alblasserdam. Deze maand zijn er ook twee nieuwe kramen bijgekomen; een aardappelkraam en een fourniturenkraam (handwerkbenodigdheden / naaispullen). In de komende weken komt er iedere week een marktondernemer in het nieuws, die vertelt over zijn of haar aanbod en achtergrond.

Op de weekmarkt in Alblasserdam zijn de volgende branches vertegenwoordigd:

 • Ondermode
 • Dameskleding 2x
 • Groente en fruit 2x
 • Schoenen
 • Notenkraam
 • Gsm artikelen
 • Bakker Stoepje
 • Wenskaarten
 • Snoepkraam
 • Slagerij/ poelier
 • Stofzuiger-/ huishoudelijke artikelen
 • Kaasboer 2x
 • Bloemen-/ plantenkraam
 • Reform artikelen
 • Beenmode
 • Kinderkleding