Advertorial
ALBLASSERDAM – Michael Raedt uit Zevenbergen staat al meer dan dertig jaar iedere maandag op de markt in Alblasserdam met stofzuiger -en schoonmaakartikelen. “Ik heb kleine meisjes in de afgelopen jaren moeders zien worden, die nu hier ook weer met hun kinderen aan de kraam staan,” vertelt Michael. De verkoopwagen van de marktkoopman ligt altijd vol met tal van huishoudelijke artikelen, tafelkleden, stofzuigerzakken, stofzuigeronderdelen, bezems en werkdoeken.

Nanodoek
Tegenwoordig verkoopt hij ook veel ‘nanodoeken’. Michael legt uit: “De nanodoek is eigenlijk de nieuwere versie van de microvezeldoek. Het werkt allemaal net even wat lekkerder en als mensen eenmaal de nanodoek hebben geprobeerd, willen ze niet anders meer. De nanodoek wordt trouwens ook veel gebruikt voor hoogglans keukens.”

Blije mensen
De ‘stofzuigerman’ is verder ook bekend om zijn reparaties van producten aan de kraam. Als mensen met een kapotte stofzuiger of een kapot onderdeel ervan langskomen op de markt, probeert hij dit ter plekke te repareren. “En anders maken we er een noodreparatie van. Altijd mooi om te zien hoe blij mensen weggaan, zonder dat het veel hoeft te kosten,” lacht Michael.

Behulpzaam zijn
Ruim dertig jaar geleden startte Michael Raedt met zijn kraam op de markt, nadat hij een weekje had meegelopen in de kraam van een vriend van de familie. “Het contact met de mensen, het behulpzaam kunnen zijn; daar hou ik van. Verder zijn we op de markt qua sortering vaak groter dan de winkel en ook nog een stuk voordeliger.”

Publiek is veranderd
Het publiek op de markt is in de afgelopen jaren wel veranderd, ziet Michael. Vroeger had je ook in Alblasserdam veel grotere gezinnen en vaak waren de moeders overdag thuis. Zij hadden tijd en de noodzaak om de markt te bezoeken. Tegenwoordig zijn er veel meer tweeverdieners en minder grote gezinnen. Verder wordt de markt, met name in de grote steden zoals Rotterdam, bezocht door veel mensen van allochtone afkomst. Michael: “In Rotterdam heb ik vooral Antillianen, Turken, Marokkanen en Surinamers aan de kraam.”

Raedt staat iedere zaterdag op de markt in Rotterdam-Zuid. Vrijdag is hij te vinden in ‘s-Gravenzande en op woensdag in Berkel en Rodenrijs.

Aanbieding
Aanstaande maandag, 21 november 2022, heeft Michael Raedt een speciale aanbieding: vier werkdoeken voor een euro.

Michael Raedt is de tiende ondernemer op rij die vertelt over het marktleven en over zijn producten. In de komende weken komen alle ondernemers van de Alblasserdamse weekmarkt aan het woord op Alblasserdamsnieuws.nl.

De weekmarkt
Iedere maandag staan er tussen 09.00 en 16.00 uur ruim 20 kramen op de weekmarkt op het Wilgenplein in Alblasserdam. In de komende weken komt er iedere week een marktondernemer in het nieuws, die vertelt over zijn of haar aanbod en achtergrond.

Op de weekmarkt in Alblasserdam zijn de volgende branches vertegenwoordigd:

 • Ondermode
 • Dameskleding 2x
 • Groente en fruit 2x
 • Schoenen
 • Notenkraam
 • Gsm artikelen
 • Bakker Stoepje
 • Wenskaarten
 • Snoepkraam
 • Slagerij/ poelier
 • Stofzuiger-/ huishoudelijke artikelen
 • Kaasboer 2x
 • Bloemen-/ plantenkraam
 • Reform artikelen
 • Beenmode
 • Kinderkleding