Advertorial
ALBLASSERDAM – Youssef Abdellati is met zijn groenten -en fruitkraam een bekende op de weekmarkt in Alblasserdam. Mensen die bij zijn kraam hun inkopen doen, worden vaak getrakteerd op een halve cabaretvoorstelling. “De mandarijnen zijn lekker zoet. Ik heb ze nog niet gehoord vandaag,” zo klinkt het lachend.

Youssef Abdellati staat sinds een aantal jaar op de markt in Alblasserdam. De onderneming werd zo’n veertig jaar geleden opgebouwd door zijn vader Mohammed, die in januari van dit jaar is overleden. Twee broers van Youssef staan met hun kraam op markten elders in de regio.

Vader Mohammed startte op de markt in Dordrecht met de verkoop van kruiden, noten, olijven en buitenlandse levensmiddelen. Later verschoof dit aanbod naar groenten en fruit.

Bij de kraam van Abdellati in Alblasserdam zijn allerlei soorten groenten en fruit te vinden. Beroemd zijn onder meer de Gala-appels uit Italië. Verder zijn er in de kraam meer artikelen te vinden, dan de ‘standaard’ groenten en fruit. Zo zijn er onder meer granaatappels en kastanjes te koop.

De kraam wordt gerund door drie personen. Sinds een jaar werkt Ruth Hoosemans (zie foto) ook bij Abdellati. Maandag staat de kraam op de markt in Alblasserdam, dinsdag in Papendrecht, donderdag in Zwijndrecht en vrijdag en zaterdag in Dordrecht.

Aanstaande maandag, 12 december, zijn de peterselie, koriander en munt in de aanbieding. Eén bosje voor vijftig cent.

“Het is hier lekker, niet duur en goed voor je figuur,” lacht Youssef.

Youssef Abdellati is de twaalfde ondernemer op rij die vertelt over het marktleven en over zijn producten. In de komende weken komen alle ondernemers van de Alblasserdamse weekmarkt aan het woord op Alblasserdamsnieuws.nl.

De weekmarkt
Iedere maandag staan er tussen 09.00 en 16.00 uur ruim 20 kramen op de weekmarkt op het Wilgenplein in Alblasserdam. In de komende weken komt er iedere week een marktondernemer in het nieuws, die vertelt over zijn of haar aanbod en achtergrond.

Deel dit bericht via...