Advertorial
ALBLASSERDAM – In een verhalenserie over de weekmarkt in Alblasserdam, komt elke week één van de ondernemers aan het woord. De marktkooplieden vertellen over hun onderneming en handelswaar. Deze week vertelt Willem de Notenkoning over zijn onderneming op de weekmarkt, die iedere maandag plaatsvindt tussen 09.00 en 16.00 uur op het Wilgenplein in Alblasserdam.

Goede olie
Vanuit een chic ingerichte vrachtwagen verkoopt Willem uit Bleskensgraaf tal van noten, pitten, crackers en zuidvruchten. De noten worden ter plekke in de allerbeste en duurste olie gebakken. “Ik bak het hier zelf af. Wij gebruiken hiervoor de arachideolie. Dat is een pindaolie, waardoor noten nóg lekkerder worden. Sommigen gebruiken hiervoor een wat goedkopere olie, maar ik wil gewoon de beste olie en de beste kwaliteit. Goeie verse handel is mijn kracht ten opzichte van bijvoorbeeld een supermarkt,” zo vertelt de ondernemer.

Willem is enkele maanden geleden voor zichzelf begonnen. Op maandag staat hij in Alblasserdam op de markt, op dinsdag in Papendrecht en de rest van de week staat hij wat verder weg in het land.

Groot assortiment
Willem de Notenkoning heeft een mega-assortiment. Noten en pitten in alle soorten en maten. In het totaal wel ruim 350 soorten. En hoewel er veel mensen komen voor de noten, worden tegenwoordig ook de pijnboompitten, de gezondere zaden en de rijstcrackers en Japanse crackers veel verkocht. Bij sommige artikelen zit de onderneming behoorlijk onder de normale prijs, om op die manier extra klanten naar de markt te krijgen.

Niet wegrennen
Voor de klanten heeft Willem altijd een luisterend oor, al neemt hij ze soms ook een beetje in de maling. “Mevrouw, nu niet snel wegrennen hoor. U krijgt nog geld terug,” lacht de ondernemer, als een dame op leeftijd een zakje nootjes afrekent. “Hier heeft u nog een bewijs van goed gedrag,” wijzend op het bonnetje.

Hier opgegroeid
Het op de markt staan, werd er bij Willem met de paplepel ingegoten. “M’n vader staat zijn hele leven op de markt met brood. Ik ging vaak mee en dat vond ik altijd heel gezellig. Zodoende ben ik uiteindelijk voor mezelf gestart. Het is altijd heel leuk en gezellig op de markt. Er moet hard gewerkt worden, maar is ook altijd wel tijd voor een geintje. Zeker in Alblasserdam ben ik altijd best betrokken bij de mensen. Ik ben in deze regio opgegroeid, ik weet wat er speelt en snap de mentaliteit. Zo bouw je een band op met de klanten,” aldus Willem.

Pasta zonder toevoeging
Een nieuwe specialiteit die De Notenkoning heeft, zijn de Cashew-pasta, notenpasta en pindakaas. Willem: “Ik maal dit zelf tot een pasta. Alles is zonder toevoegingen.” Verder heeft de onderneming alle soorten zuidvruchten, abrikozen, dadels, pruimen, rozijnen en meer.

Maandag actieprijs macadamiamix
Als speciale actie is komende maandag, 3 oktober 2022, de macadamiamix in de aanbieding. 250 gram kost die dag slechts 4,75 euro.

De weekmarkt
Iedere maandag staan er tussen 09.00 en 16.00 uur ruim 20 kramen op de weekmarkt op het Wilgenplein in Alblasserdam. Deze maand zijn er ook twee nieuwe kramen bijgekomen; een aardappelkraam en een fourniturenkraam (handwerkbenodigdheden / naaispullen). In de komende weken komt er iedere week een marktondernemer in het nieuws, die vertelt over zijn of haar aanbod en achtergrond.

Op de weekmarkt in Alblasserdam zijn de volgende branches vertegenwoordigd:

 • Ondermode
 • Dameskleding 2x
 • Groente en fruit 2x
 • Schoenen
 • Notenkraam
 • Gsm artikelen
 • Bakker Stoepje
 • Wenskaarten
 • Snoepkraam
 • Slagerij/ poelier
 • Stofzuiger-/ huishoudelijke artikelen
 • Kaasboer 2x
 • Bloemen-/ plantenkraam
 • Reform artikelen
 • Beenmode
 • Kinderkleding