ALBLASSERDAM – De vlaggen die donderdagavond in Alblasserdam op z’n kop zijn opgehangen aan lantaarnpalen en die geen direct gevaar vormen voor de verkeersveiligheid, blijven ‘nog even hangen’. Dat laat de gemeente Alblasserdam desgevraagd weten. Locoburgemeester Margreet de Deugd wil graag eerst met de actievoerders in gesprek.

In een verklaring meldt een woordvoerster van de gemeente: “De gemeente Alblasserdam heeft kennis genomen van de actie om overal in het dorp omgekeerde vlaggen op te hangen. De actie is een duidelijk statement tegen het landelijke stikstofbeleid. Tegelijkertijd is de nationale vlag een symbool van vrijheid. Het gebruik van dit symbool voor deze kwestie stuit sommige inwoners tegen de borst. De gemeente wil niet dat groepen mensen tegenover elkaar komen te staan. Daarom deed burgemeester Paans al eerder de uitnodiging tot een gesprek. Daar is tot nu toe geen gebruik van gemaakt. Loco-burgemeester Margreet de Deugd herhaalt de oproep: “Ik ben altijd bereid om met de actievoerders in gesprek te gaan. We moeten het met elkaar doen. Samen zijn we Alblasserdam.” Aanmelden kan door een mail te sturen naar veiligheid@alblasserdam.nl .De vlaggen die geen direct gevaar vormen voor de verkeersveiligheid laten we -in afwachting van het gesprek met de actievoerders- nog even hangen.”

Donderdagavond gingen zo’n zestig mensen met 500 vlaggen op pad. De vlaggen werden op z’n kop opgehangen aan onder meer lantaarnpalen.