ALBLASSERDAM – In cultureel centrum Landvast in Alblasserdam wordt maandag 13 mei 2024 een thema-avond gehouden rondom het thema eenzaamheid. Stichting Welzijn Alblasserdam (SWA) geeft een presentatie over wat eenzaamheid is, welke vormen van eenzaamheid er zijn en hoe het herkend en gesignaleerd kan worden. Tijdens de bijeenkomst is er aandacht voor de ondersteuning die geboden wordt vanuit het Brughuis in Alblasserdam en andere organisaties. Vanuit de organisatie HipHelpt Alblasserdam wordt verteld over wat deze organisatie kan betekenen voor mensen die eenzaamheid of eenzaamheidsgevoelens willen doorbreken.

Verder wordt de korte documentaire ‘Drempels’ vertoond. Een film waarin Alblasserdammers vertellen over eenzaamheid en de stappen die zij hebben genomen om dat te doorbreken. Er is ruimte om met elkaar in gesprek te gaan over persoonlijke eenzaamheid en het doorbreken van het taboe om erover te spreken.

Belangstellenden zijn van harte welkom in Cultureel Centrum Landvast.

Inloop is vanaf 19.30 uur en de avond start om 20.00 uur. Deelname is gratis. Aanmelden is wel nodig, in verband met het beperkte aantal zitplaatsen, en kan via Sabine van Dalen 078 – 202 11 11 [email protected]. De organisatie is in handen van de ChristenUnie. Een van de speerpunten van de ChristenUnie is eenzaamheid onder de aandacht brengen. In de vooravond van de Europese verkiezingen hopen ze met deze thema avond dat ook praktisch te maken.

Deel dit bericht via...