ALBLASSERDAM – De Droomboom, die bij Landvast in Alblasserdam in de hal staat, laat zoveel mogelijk wensen uitkomen. Een van de wensen uit de Droomboom betrof een aanvraag van Nel Kok-Bloem. De ingediende wens luidde als volgt: “Ik wens een ontmoeting met Danny Vera. Niet voor mezelf maar voor iemand met de ziekte van Duchenne (Thomas). Zijn motto is ‘doen wat je kan’. Vera uitnodigen lukt ons niet, misschien de wensboom wel”.

En dat is gelukt! Op 10 april 2024 was het zover en kon Thomas zijn idool Danny Vera ontmoeten tijdens een speciale ‘Meet & Greet’ in het Nieuwe Luxor Theater te Rotterdam. Thomas haalt veel steun uit de muziek van Danny Vera. Samen met één van zijn begeleidsters, Jolanda, heeft Thomas het heel erg naar zijn zin gehad. Thomas vertelde dat Danny Vera niet gehaast overkwam en echt de tijd heeft genomen voor een leuk praatje. “Het is een mooie, aardige vent”, aldus Thomas.  Alle betrokkenen zijn blij en daar doet ‘Rotaryclub Noord en Merwede’ (RCN&M) het voor.

De rotaryclub laat weten: “De Droomboom laat liefst zoveel mogelijk wensen uitkomen. Iedereen met een wens mag die aan de Droomboom hangen en leden van RCN&M gaan die vervullen. Eén van hun pijlers ‘dienstbaar opstellen naar de samenleving’ is vertaald naar de Alblasserwaard om lokaal bruggen te slaan met middelen, kennis en mankracht. Daarom is dit kunstwerk in de hal van bioscoop Landvast gezet zodat iedere maand één wens van sociale aard ingevuld wordt. Binnenkort verhuist de Droomboom naar een andere locatie; deze maken wij zo snel mogelijk bekend. Wensen moeten betaalbaar, haalbaar en vooral een steuntje in de rug zijn of een opkikker geven. Nieuwe wensen zijn van harte welkom.”

Deel dit bericht via...