ALBLASSERDAM – Dominee Hans van Walsum van de Ontmoetingskerk gaat na 11,5 jaar predikant te zijn geweest in Alblasserdam het dorp verlaten. Deze week neemt hij afscheid. Vrijdagavond 4 februari 2022 was er een verrassing geregeld voor Van Walsum. Rond 19.00 uur was er een muzikaal onthaal bij zijn huis aan het Van Lenneppad.

Niet veel later fietste de dominee door het dorp richting de Ontmoetingskerk voor een live-stream over ‘missionaire gemeente zijn’. Langs de hele route stonden leden van wijkgemeente De Brug, zoals de gemeente van de Ontmoetingskerk en de Havenkerk tegenwoordig heet, met kaarsen, lampjes en fakkels om hun dominee uit te zwaaien.

Zaterdag wordt er nog van verschillende groepen afscheid genomen. Zondagochtend 6 februari is de afscheidsdienst.

Dominee Van Walsum (60) kwam 11,5 jaar geleden vanuit Zoetermeer naar Alblasserdam. Onlangs heeft hij een beroep aangenomen naar de Protestantse Gemeente Poortugaal. Daar doet hij zondag 13 februari 2022 intrede.

Dominee Van Walsum zette zich in de afgelopen jaren vaak in voor themadiensten, lezingen, filmavonden in Alblasserdam. Hij interviewde Kim Phuc, beter bekend als het ‘Napalmmeisje’.

Dominee Van Walsum tijdens de intrededienst in 2011.

In gesprek met Kim Phuc, beter bekend als het ‘napalmmeisje’ uit de Vietnamoorlog.

Deel dit bericht via...