ALBLASSERDAM – Enkele tientallen bewoners van de West-Kinderdijk in Alblasserdam hebben zaterdagavond 30 september 2023 Burendag gevierd en afscheid genomen van de oude loods op het Merconterrein langs de dijk. Dat deden ze vijf jaar geleden ook, maar de verwachting is dat het pand nu écht op korte termijn plaats gaat maken voor woningen.

Vorige week was het de Nationale Burendag. In het hele land kwamen buurten bij elkaar om elkaar te ontmoeten. Langs de West-Kinderdijk werd het feest een weekje uitgesteld en werd zaterdag voor de vierde keer ‘N Dijk van een Feest’ gehouden.

“Leefbaarheid en sociale samenhang op ons mooie stukje dijklint staat als gevolg van de enorme verkeersdrukte sterk onder druk. Mede daarom is het tweejaarlijks buurtfeest een belangrijk en waardevol evenement geworden,” legt Erno Hartsuiker uit namens het organiserend comité.

In 2018 werd er met de buurt ook al afscheid genomen van Mercon Kloos, maar door allerlei vertragingen en tegenslagen kwamen de bouwplannen niet van de grond. Nu lijkt het eindelijk alsnog te gaan gebeuren. Erno Hartsuiker vertelt: “Begin volgend jaar zal begonnen worden met de sloop van de Mercon Kloos-werf. Decennialang een sterk beeldbepalend gebouw voor onze buurt.”

Tijdens het buurtfeest in het oude pand, was er voor de aanwezigen eten en drinken. Voor de kinderen waren er allerlei activiteiten en spelletjes te doen en mocht er graffiti worden aangebracht.

Het is de bedoeling dat op het Mercon-Kloos-terrein in Alblasserdam op korte termijn ongeveer 260 nieuwe woningen worden gebouwd.

Fotograaf Leonard van der Kuijl was aanwezig en maakte (portret)foto’s van de bezoekers.

Deel dit bericht via...