ALBLASSERDAM – Zaterdag 10 juni 2023 wordt in Alblasserdam voor de zeventiende keer een zerfafvalopruimactie gehouden onder leiding van Peter van der Spoel. Er is plek voor 120 vrijwilligers en er zijn tot nog toe nog maar 48 aanmeldingen en dus wordt er gehoopt op nog 72 aanmeldingen. Om zoveel mogelijk mensen over te halen een ochtendje te komen meehelpen, worden er mooie prijzen verloot onder de deelnemers. Daarnaast is er voor iedereen een McDonald’s tegoedbon voor een product naar keuze. Plus van Holten heeft een Pluswaardebon beschikbaar gesteld van € 20,- + 2 bossen bloemen en Bakkerij J van der Wegen stelt een cadeaubon beschikbaar.

Organisator Van der Spoel vertelt: “Op zaterdag 10-6-2023 kan iedereen van 9.30 tot 12.00 uur rond de eigen wijk gaan opruimen. Iedereen krijgt van mij 9-6-2023 een aanbevolen opruimgebied opgestuurd. Zoals inmiddels gebruikelijk, kom ik bij iedere deelnemer de spullen ( hesje, grijper, handschoenen, vuilniszakken, plattegrond van de wijk en een door Plus van Holten beschikbaar gestelde Mueslireep ) voor het opruimen, persoonlijk thuis brengen in de periode voor 10-6-2023. Na afloop ga ik vanaf 13.00 uur bij alle deelnemers langs om de uitgeleende materialen  en het verzamelde zwerfafval op te halen. Alles wordt vervoerd met de servicebus van OTT en op hun weegbrug wordt het zwerfafval gewogen.”

De inschrijving kan met een opgave via [email protected] of via de website www.alblasserdamschoon.nl en sluit donderdag 8 juni 2023 om 22.00 uur of als er 120 aanmeldingen zijn ( wordt op de website aangegeven ). Kinderen onder de 12 jaar moeten een begeleider hebben die minimaal 12 jaar oud is.

Foto: archief 2019.

Deel dit bericht via...