ALBLASSERDAM – Aanstaande maandag, 17 oktober 2022, is het de Dag van de Armoede. In Alblasserdam wordt hier op die dag extra bij stilgestaan, omdat armoede een steeds groter probleem lijkt te worden. De Minimaatjes organiseren op maandag 17 oktober 2022 tussen 14.00 en 16.00 uur een gratis High Tea in het Maasplein en in buurthuis De Pion. In het Maasplein zijn er 75 plaatsen beschikbaar en in De Pion 24 plaatsen. Om deel te nemen aan de high tea, kan men zich telefonisch of per mail opgeven. Verder is er een bijeenkomst over een energietoeslag.

De minimaatjes zijn ervaringsdeskundige als het gaat om rond te komen met weinig geld. Andere lokale initiatieven die een
bijdrage leveren aan de armoedebestrijding zijn onder andere Schuldhulpmaatje, De Voedselbank en De Kledingbank.

Verder probeert de gemeente Alblasserdam via het minimabeleid armoedepijn te verzachten. Voor hulp bij het aanvragen van de eenmalige energietoeslag, kunnen mensen terecht bij Het Brughuis in de Oude Bibliotheek in Alblasserdam. Op 17 oktober wordt hier een speciale bijeenkomst over gehouden. De start is om 16.00 uur.

Aanmelden voor de High Tea in het Maasplein kan via Nathalie Tuijtel [email protected] en Wiebe de Vreede [email protected] of telefonisch via 0642100235.

Aanmelden voor de High Tea in De Pion kan via [email protected] of via telefoon of whatsapp: 06-55717409.

Deel dit bericht via...