Advertorial
ALBLASSERDAM – Jennifer Schmitz Matto uit Alblasserdam start deze week met haar eigen kattentrimsalon aan huis in de Zeelt. Aanstaande zaterdag, 20 augustus 2022, kunnen mensen tussen 10.00 en 12.00 uur een kijkje komen nemen bij Jenn’s Trimsalon. Bezoekers worden daarbij getrakteerd op een tompouce. Klanten die hun kat willen laten trimmen en verzorgen, zijn bij Jenn’s Trimsalon verzekerd van liefdevol vakwerk. “Alles in mijn leven draait eigenlijk om katten. Ik adem het; ik leef het. Ik kan er niets aan doen en ben gewoon heel blij dat ik met katten mag werken,” vertelt Jennifer.

Eerste woordje…
“Een aangeboren liefde,” noemt de onderneemster haar liefde voor katten. “Mijn eerste woord was niet ‘papa’ of ‘mama’, maar ‘poes’. Mijn moeder had een grote knuffelkat op de bank. Mijn vader was allergisch voor katten en dus mocht ik er nooit één. Voor mijn vierde verjaardag wilde ik graag een kat, maar ik kreeg een vogeltje. En zo liep ik als kind door de hele buurt op zoek naar katten om ze te aaien.”

Diploma’s
In de jaren die volgden, bleef de kattenliefde bestaan. Jennifer haalde met de steun van haar man, die vorig jaar plotseling overleed aan een dubbele longembolie, haar trimdiploma’s. Intussen heeft Jennifer een nieuwe man leren kennen en hij heeft de trimsalon voor haar gebouwd. “Hij is een grote steun voor me. Het is allemaal alsof het zo had moeten zijn. Nu kan ik toch op volle kracht vooruit en aan huis trimmen.”

Klitten en vette vacht
Alle katten hebben aandacht en verzorging nodig. Jennifer: “Maar langharige katten, zieke katten en katten op een hogere leeftijd hebben nog net even wat vaker en wat  meer aandacht nodig. Zij krijgen vaak sneller klitten en een vette vacht.”

Trimbehandeling
Een standaard trimbehandeling bestaat uit het controleren van de ogen, neus en oren. Het knippen van de nagels, het volledig doorkambaar maken van de vacht, het verwijderen van klitten en kleine viltplekken, het scheren van de vacht waar nodig en advies op maat. Hygiënisch werken staat hoog in het vaandel. Daarom worden de trimtafel, de materialen en de vloer na elke behandeling zorgvuldig schoongemaakt en gedesinfecteerd.

Kam en borstel te koop
In de nieuwe kattentrimsalon worden ook borstels en kammen verkocht. “Deze zijn vaak niet bij dierenwinkels te koop en ik wil ze toch graag aanbieden voor het vachtonderhoud bij mensen thuis. Ik doe dat echt uit liefde voor de katten, want ik wil dat ze ook thuis goede zorg krijgen. Mensen hoeven dan minder vaak hier te komen. Dat scheelt geld, maar nog belangrijker: het scheelt katten onnodig stress en pijn. Klitten zijn namelijk heel pijnlijk, want het trekt aan de huid en het beperkt de dieren in hun bewegingsmogelijkheden.”

Niet te veel kammen
Klanten krijgen bij Jenn’s Trimsalon desgevraagd advies over vachtverzorging, klitten en onderwol. Zo moet er bijvoorbeeld ook weer niet teveel gekamd worden, omdat daarmee de rui gestimuleerd kan worden. Hoe vaak een kat getrimd moet worden, is afhankelijk van de vacht, het ras de leeftijd en meer.

Afspraak maken
Een afspraak maken voor een trimbeurt kan eenvoudig via Jennstrimsalon.nl. Daar zijn onder meer het telefoonnummer en het e-mailadres van Jennifer te vinden. Tijdens het trimmen zelf wordt de telefoon niet opgenomen. Dan gaat alle aandacht naar de kat, maar na het trimmen wordt er altijd teruggebeld of geappt. “Het beste is als mensen een appje sturen, dan kan ik dat bericht beantwoorden.”

Zeelt
Jenn’s Trimsalon is gevestigd aan de Zeelt 112 in Alblasserdam. Er zijn geen vaste openingstijden. Trimbeurten gaan op afspraak. Eerder had Jennifer een kattenoppasservice, maar dat is niet meer te combineren met de nieuwe salon. De focus gaat vanaf nu volledig op de verzorging van de katten.