ALBLASSERDAM -De brandweer is donderdagavond 23 juni 2022 opnieuw uitgerukt voor brand in de oude loods op het Merconterrein aan de West-Kinderdijk in Alblasserdam. “Daar waar gisteren het kantoorgedeelte in brand stond, stond nu weer afval in brand. De restproducten die er van gisteren nog stonden, zijn waarschijnlijk weer in brand gestoken,” aldus een woordvoerder van de brandweer. Na ruim een half uur was de brand onder controle en ging de brandweer terug naar de kazerne.

 

Woensdagavond ontstond in dezelfde loods ook al brand. Projectontwikkelaar Fransje Sprunken van FSD laat weten te hopen dat de bezwaarmakers hun bezwaar intrekken, zodat er nog voor de winter gesloopt kan gaan worden, waarna er huizen gebouwd kunnen worden.

Er is door de buurt bezwaar gemaakt. Dit is ondertekend door 40 huishoudens. “De grootste bezwaren zijn diverse onvolkomenheden in het plan van de ontwikkelaar maar ook in het door de gemeente opgestelde bestemmingsplan. Uiteenlopend van veiligheid tot behoud niet onderheide antieke dijkwoningen in een beschermd dorpsgezicht en veel meer. Overigens is brand te voorkomen door FSD, zoals eerder in de periode dat de hekken op orde waren en er camera bewaking was. Afschuiven van verantwoordelijkheid voor brand op omwonenden omdat je eigen stukken niet op orde zijn is ons inziens onjuist,” aldus een buurtbewoonster.

Het uiteindelijk plan is de bouw van woningen op het terrein.