ALBLASSERDAM – Papegaai Ara, misschien wel de beroemdste vogel van Alblasserdam, is woensdag 25 mei 2022 dood aangetroffen in zijn kooi in winkelcentrum Makado. Afgelopen week werd het dier ziek. Hij had last van een bacteriële infectie, vertelt eigenaar Willem Smit. Om dit op te lossen, kreeg de vogel van de dierenarts antibiotica. Ara zat gisteren en vannacht op zijn stok en werd in de ochtend dood aangetroffen. De papegaai, van 24 april 1987, is 35 jaar oud geworden.

Ara, die de laatste jaren voor en in de winkel van juwelier Smit in het Makado stond, wordt binnenkort gecremeerd. De as gaat in dezelfde urn, als de as van de hond die vorig jaar overleed en waar Ara vaak mee speelde. . Vroeger was Ara te vinden bij de winkel van Smit op het Scheldeplein.

Er komt geen nieuwe papegaai voor Ara terug in het winkelcentrum.