OUD-ALBLAS – Een 47-jarige man uit Nieuwegein is vrijdagochtend 8 april 2022 rond 11.30 uur om het leven gekomen bij een ongeval op de N214 tussen Oud-Alblas en Bleskensgraaf. De man kwam met zijn Tesla frontaal in botsing met een vrachtwagen en overleed ter plekke. Politie, brandweer, de ambulancedienst en een traumahelikopter werden naar de ongevalslocatie gestuurd, maar de hulpdiensten konden niets meer voor de automobilist betekenen. De vrachtwagenchauffeur raakte bij het ongeval gewond. Hij is per ambulance meegenomen naar het ziekenhuis.

De hulpdiensten zijn urenlang bezig geweest met onder meer sporenonderzoek en de berging van de voertuigen. Verder kostte het vaststellen van de identiteit van de overleden man veel tijd. Aan het begin van de avond had de politie nog steeds geen familie kunnen bereiken om een slechtnieuwsgesprek te voeren. Zaterdagmiddag heeft de politie de identiteit van het slachtoffer bekendgemaakt.

Omdat er een elektrische auto bij het ongeval was betrokken, werd ook de adviseur gevaarlijke stoffen van de brandweer ter plaatse gevraagd.

De N214 was de hele dag afgesloten en was tot halverwege de avond afgesloten. Het onderzoek naar de oorzaak van het ongeval loopt nog.

Deel dit bericht via...