ALBLASSERDAM – De ChristenUnie heeft zaterdag 5 maart 2022 aandacht gevraagd voor de woningnood in Alblasserdam. Dit werd gedaan middels een actie op het Raadhuisplein in het Damdorp. Volgens de ChristenUnie zijn er in Alblasserdam ruim 300 woningzoekenden en wordt het in de komende vier jaar tijd voor daden in plaats van mooie woorden. De actie had daarmee een duidelijke link naar de gemeenteraadsverkiezingen die in maart 2022 gehouden worden.

De verhuisdozen die naar het Raadhuisplein werden meegenomen, staan symbool voor de woningzoekenden. In een persbericht laat de partij weten: “De ChristenUnie heeft oog voor al die jongeren die op zoek zijn naar woonruimte.  Onze partij wil zich deze vier jaar inzetten voor bouw van woningen die doorstroming bevorderen en passen bij de markt, zoals kleine 1 persoonswoningen en 2 persoonsappartementen op plekken waar oude gebouwen en huizen gesloopt worden. Voorwaarde is dat er geen groen gebied wordt ingeleverd,” aldus lijsttrekker Jako Sterrenburg.

De partij laat verder nog weten dat de woningnood in Alblasserdam niet in verhouding staat tot het leed dat veel Oekraïners nu meemaken door de oorlog met Rusland. “We moeten er zijn om vluchtelingen te helpen die weggevlucht zijn uit het oorlogsgebied en ook voor hen acute woningnood aanpakken. Dat geeft deze actie een dubbele betekenis.”

Deel dit bericht via...