ALBLASSERDAM – Oud-wethouder Dorien Zandvliet uit Alblasserdam wordt bestuurslid bij de Stichting Leergeld Drechtsteden. Dat meldt de stichting donderdag 17 februari 2022. De stichting Leergeld ondersteunt ouders die niet veel te besteden hebben, met bijvoorbeeld de aanschaf van schoolspullen, een laptop of een fiets. En de stichting schiet te hulp bij het betalen van de contributie voor een sportvereniging of een bijdrage aan muziekles of een muziekinstrument.

In een persbericht laat de stichting Leergeld Drechtsteden weten: “Ook in de Drechtsteden raken mensen soms in de financiële problemen. Onder hen ook veel gezinnen met kinderen. De coronacrisis heeft het er niet makkelijker op gemaakt. Jammer, want elk kind verdient een jeugd zonder zorgen; als je opgroeit in een gezin met een krappe beurs is dat niet altijd mogelijk.

Medewerkers, vrijwilligers en het bestuur van Leergeld Drechtsteden staan klaar om elk kind kansen te bieden om in de maatschappij mee te kunnen doen. Leergeld wil ervoor zorgen dat kinderen gewoon mee kunnen doen met hun leeftijdsgenootjes aan binnen- en buitenschoolse activiteiten en niet aan de zijlijn terecht komen.”

Het bestuur van Leergeld Drechtsteden heeft onlangs afscheid genomen van hun secretaris Tom Hoogerwerf. “Acht jaar heeft hij met grote toewijding en accuratesse, altijd aandacht voor de menselijke maat en betrokken bij de problemen, zich ingezet voor de organisatie. Dorien Zandvliet volgt hem op. Zij had als wethouder in Alblasserdam de portefeuilles zorg, welzijn, jeugd, onderwijs en cultuur onder haar hoede. We zijn blij met haar brede kennis van het sociale domein,” aldus de stichting in het persbericht.

Leergeld werkt samen met organisaties in alle Drechtsteden als de SDD, onderwijs en sportverenigingen, stedelijke ‘armoede overleggen’, ‘Zak vol Geluk’, de Kleding- en Voedselbank en acties met Jeugdfonds Sport & Cultuur, Nationaal Fonds Kinderhulp en Stichting Jarige Job. Meer informatie over de stichting is te vinden op www.leergelddrechtsteden.nl.

Deel dit bericht via...