ALBLASSERDAM – Voor 1 mei 2022 zou bij het Lammetjeswiel in Alblasserdam een hondenstrandje worden gerealiseerd, op verzoek van Hondeneigenaren Alblasserdam. Tijdens de voorbereidingen voor de werkzaamheden zijn er echter beversporen ontdekt op de plek waar het hondenstrandje gepland staat. De gemeente Alblasserdam heeft daarom een ecologisch bureau ingeschakeld om een rapport op te laten maken dat gaat over de aanwezigheid van de bever in relatie tot het geplande hondenstrandje. Sinds enkele jaren zitten er bevers in het Lammetjeswiel en in Park Huis te Kinderdijk. “En bevers zijn een Europees beschermd diersoort,” laat een woordvoerster van de gemeente Alblasserdam weten.

De wens voor een hondenstrandje in Alblasserdam is er al enkele jaren. Tussen mei en oktober mogen honden namelijk niet op het normale strandje en bij het aangrenzende water van het Lammetjeswiel spelen. Het idee is daarom om enkele tientallen meters verderop een plek te maken waar honden wel kunnen zwemmen en waar ze makkelijk in en uit het water kunnen komen.

Hoe het nu verder moet met de plannen voor het hondenstrandje, hangt af van de uitkomst van het onderzoek dat de gemeente momenteel laat doen. Dit rapport moet uitsluitsel gaan geven of er een hondenstrandje aangelegd kan worden.

Hondeneigenaren Alblasserdam oppert om de bevers te verplaatsen, maar dat is wat de gemeente betreft niet aan de orde. “De vraag of we bevers met een ontheffing mogen verplaatsen, is (nog) niet aan de orde. Als het rapport daar is, zullen we een en ander met de ecoloog bespreken.”

Deel dit bericht via...