OUD-ALBLAS – Op de Zijdeweg tussen Oud-Alblas en Nieuw-Lekkerland zijn maandagochtend 24 januari 2022 twee personenauto’s op elkaar gebotst. Daarbij raakten een man en een vrouw gewond. Het ongeval gebeurde rond 07.00 uur, ter hoogte van de afslag naar de Geerweg. Een 19-jarige man uit Streefkerk reed over de Zijdeweg en wilde linksaf slaan. Op dat moment reed daar, uit tegenovergestelde richting, een 42-jarige automobiliste uit Nieuw-Lekkerland. Een frontale botsing volgde, waarbij de auto van de man uit Streefkerk in de sloot terecht kwam.

De beide bestuurders raakten gewond. De Streefkerker is per ambulance meegenomen naar het ziekenhuis. Bij de vrouw uit Nieuw-Lekkerland werd ter plaatse een wond gehecht. Daarna is zij per ambulance naar de huisarts gebracht.

Door de botsing ontstond op de provinciale weg file. Omstanders en politie hebben het verkeer begeleid, om het oponthoud zo klein mogelijk te houden.

Twee bergingsbedrijven kwamen ter plaatse om de auto’s, die total loss zijn geraakt, af te voeren.

Ruim zestig ongevallen
Op de Zijdeweg vonden in de afgelopen tien jaar meer dan zestig ongevallen plaats. Van gevallen fietsers tot kop-staartbotsingen en van frontale botsingen tot auto’s te water.

Bij de kruising bij de Geerweg ging het in de afgelopen jaren ook vaak mis. Afgelopen jaar werd daar een fietser aangereden.  In 2019 raakte er een auto te water na een botsing. In datzelfde jaar botsen twee voertuigen op elkaar, omdat het voorste voertuig remde en de achterste bestuurder dit te laat zag. In 2017 week iemand uit, omdat auto’s stilstonden om af te slaan naar de Geerweg. De auto raakte te water. In 2016 botste een auto bij de kruising op stilstaande auto’s. In 2015 belandde een auto op z’n kop in een sloot, na een een aanrijding op de Zijdeweg. In 2014 raakte een fietser gewond bij een aanrijding op de kruising. In datzelfde jaar raakte bij een aanrijding een scooterrijder gewond aan zijn been. In 2013 kwamen op de kruising een scooterrijder en een brommerrijder met elkaar frontaal in botsing. Beiden raakten gewond. Eerder in 2013 raakten twee auto’s total loss bij een botsing bij de kruising.