099 (Kopie)ALBLASSERDAM – De skeelerstempel – en skeelermolentocht die zaterdag 22 juni in en rondom Alblasserdam werd gereden, is volgens de organisatie weer ‘grandioos’ verlopen. Zo’n vijftig mensen deden mee met de 55-kilometer lange tocht door de Alblasserwaard. Tien van hen reed de tocht zelfs twee keer. “En dat is topprestatie,” weet Hillebrand Bearda van de organiserende Alblasserdamse IJsclub. Bearda:  “De deelnemers hadden last van regen en een hele flinke wind. Diep respect voor deze mensen die zich er helemaal voor hebben gegeven.”

De skeeleraars finishten rond vier uur bij het IJsclubgebouw aan het Kortland in Alblasserdam, waar zij ‘s ochtends rond tien uur van start gingen.

Stempeltocht
Behalve de molentocht, werd er ook een skeelerstempeltocht gehouden. Zo’n 45 Kinderen van diverse Alblasserdamse basisscholen wisten met de stempeltocht een paar honderd euro op te halen.  De SNS Bank sponsorde ieder kind voor elke gereden kilometer met vijftig eurocent. Dit bedrag komt ten goede aan de school, die daarvoor leuke dingen kan organiseren voor de kinderen. Per kind kon maximaal vijf euro worden verdiend. Deelname aan de tocht was gratis. De meeste leerlingen reden het parcours tussen de Kortlandse Brug en de Witte Molen.

Tocht via Oud-Alblas
Een klein groepje met leerlingen uit groep acht hebben een tocht van zo’n vijftien kilometer door de polder bij Oud-Alblas gereden.

Grandioos
“De bui van half 12 was wel een domper op de dag, maar het droogde gelukkig weer snel op.  De rest van de dag hadden we prima weer. De dag was zo succesvol dat de bezemwagen leeg bleef en de EHBO’ers niet in actie hoefden te komen. Het is allemaal gewoon grandioos verlopen,” aldus Bearda van de organisatie.

De foto’s zijn gemaakt door Bastiaan van de Wetering. Fotoupdate via Fred Singewald.

099 (Kopie)

071 (Kopie) 072 (Kopie) 073 (Kopie) 074 (Kopie) 077 (Kopie) 097 (Kopie) 098 (Kopie) 100 (Kopie) 102 (Kopie) 105 (Kopie) 106 (Kopie) 107 (Kopie) 112 (Kopie) 116 (Kopie)

Skeeler Stempeltocht  22-6-2013 006 (Kopie) Skeeler Stempeltocht  22-6-2013 014 (Kopie)