ALBLASSERDAM – Het Alblasserdamse Oranjecomité organiseert dit jaar een versierde fietsenoptocht door het Damdorp. Op vrijdag 27 april kunnen de kinderen met hun ouders zich melden vanaf 18:00 op het Raadhuisplein. Er kunnen fietsen, stepjes en versierde buggy’s meedoen. Het vertrek staat gepland om 18:30 uur. De te fietsen route voert door het centrum van het dorp en zal ongeveer 45 minuten duren.

Er zijn weer twee categorieën waar de prijzen zullen worden verdeeld. De eerste is van nul tot vijf jaar en de tweede van zes tot twaalf jaar. De organisatie is in handen van het Oranje Comité Alblasserdam en organisatrice Ilse van der Plas geeft aan: “Ook dit jaar hebben weer een vakkundige jury die gaat beoordelen wie de mooiste versierde fiets heeft. Het belooft een hele mooie tocht te worden en ik kijk al uit naar alle creativiteit van de kinderen. Nu nog hopen op hele mooi weer!”.

De versierde fietsenoptocht is de aftrap voor alle activiteiten in het hele dorp op Koninginnedag. Dit jaar vinden er weer heel veel activiteiten plaats in het hele dorp en ook al op 27 april staan optredens gepland in Het Wapen van Alblasserdam ( Oranje Jazz… ) en Bliecks Point ( optreden dj  ) en Landvast ( Landvast pop ).