ALBLASSERDAM – De Brug over de Noord tussen Alblasserdam en Hendrik-Ido-Ambacht wordt binnen enkele jaren gerenoveerd. Frederik Zevenbergen van het provinciebestuur heeft woensdag 15 februari 2023 een bezoek gebracht aan de brug en noemt als jaren 2025 / 2026. Eigenaar Rijkswaterstaat meldt zelf dat er volgend jaar, in 2024 al wordt gestart met de renovatie. “Bezoek gebracht aan deze mooie combi boogbrug met basculebrug. Tijdens werkzaamheden kunnen bussen zo lang mogelijk over de brug en vaart er een pont voor fietsers,” meldt Zevenbergen van de Provincie Zuid-Holland op zijn Twitteraccount.Wat er precies wordt gerenoveerd is nog onduidelijk. Rijkswaterstaat meldt op haar website dat de renovatie volgend jaar al start en dat vanaf 2025 ook de Noordtunnel gerenoveerd wordt. In 2012 werd de brug, met name het beweegbare deel, al eens grondig gerenoveerd. Daar was ruim 3 miljoen euro mee gemoeid.

En later vond er opnieuw groot onderhoud plaats, waarbij onder meer de lagers van de grendelinstallatie werden vervangen, naar aanleiding van de vele storingen die toen optraden.

Later volgt wellicht nog meer informatie over de aanstaande renovatie van de Noordbrug tussen Alblasserdam en Hendrik-Ido-Ambacht.

Deel dit bericht via...