NIEUW-LEKKERLAND – Stichting De Kattenmand is gestart met een inzamelingsactie voor poes Milla uit Oekraïne. Er is inmiddels al meer dan duizend euro binnen en er is nog een paar honderd euro nodig om de poes medisch te laten onderzoeken. De Kattenmand meldt: “Wie kent niet de beelden van de duizenden Oekraïners die hun land ontvluchtten, samen met hun kinderen én hun huisdieren. Een van die dieren was Milla, een poesje van een jaar of zeven. Haar baasjes kregen in ons land onderdak in een opvang waar huisdieren niet waren toegestaan. Met veel verdriet namen zij afscheid van hun poes, die in kattenasiel De Kattenmand liefdevol is opgevangen.”

“Toen Milla op 12 juni 2022 bij ons binnenkwam lag er een witte waas over haar oogjes en had zij niesziekte”, vertelt asielbeheerder Esther de Waard. “Het beteugelen van laatstgenoemde aandoening gaat met ups en downs. Bovendien zit er iets niet goed in haar neusje, waardoor zij erg benauwd klinkt. Een bezoek aan de KNO-arts van de Faculteit Diergeneeskunde van de Universiteit Utrecht heeft uitgewezen dat verder onderzoek noodzakelijk is. Dit houdt in dat er een CT-scan gemaakt wordt en dat er diep in haar neus gekeken wordt. Er wordt dan meteen door een oogarts gekeken of de witte waas over haar oogjes verband houdt met de neusproblemen. De kosten van deze onderzoeken worden geraamd op 1.500 euro.”

“De Kattenmand voert momenteel actie om het benodigde bedrag binnen te krijgen. Zij maakt hierbij gebruik van doneersite Why Donate via www.whydonate.nl/fundraising/meer-lucht-voor-milla. Rechtstreeks storten op de bankrekening van De Kattenmand is ook mogelijk: NL49 INGB 0008 640383 onder vermelding van Actie Milla. Ieder bedrag is van harte welkom en komt voor de volle 100 procent ten goede aan de gezondheid van Milla.”

Deel dit bericht via...