ALBLASSERDAM – 38 huishoudens ontvangen woensdag 20 april 2022 een tasje, waarmee ze een extra leuke Koningsdag kunnen beleven op 27 april in Alblasserdam. In het tasje zitten onder meer horecamuntjes voor op het Landvastterrein en voor kinderen zit er een bon in voor een gratis suikerspin. De actie is mogelijk gemaakt door Quiet Drechtsteden en het Oranjecomité Alblasserdam (OCA). Quiet zet zich in voor mensen die geen geld overhouden om leuke dingen te doen.

Linda Huijgen van het Oranjecomité Alblasserdam vertelt: “Geheel in het gedachtegoed van het Oranjecomité Alblasserdam, ondersteunen wij dit jaar stichting Quiet met een feestelijke donatie. Niet met een geldbedrag, maar door alle leden een tasje aan te bieden waarmee zij een hopelijk onvergetelijke Koningsdag tegemoet zien. Wij kunnen dankzij onze sponsoren alle (kinder-)attracties altijd al gratis aanbieden. Maar hoe fijn is het als je je kinderen ook wat te drinken aan kan bieden of een suikerspin kan laten halen? Iets wat voor de meeste mensen heel gewoon is, maar helaas voor mensen die onder de armoedegrens leven geen vanzelfsprekendheid is. Wij hopen alle members van Quiet op deze manier een steuntje in de rug te kunnen geven.”

Barbera Struis was er namens Quiet bij toen woensdag de tasjes werden afgegeven bij de Voedselbank in Alblasserdam. De locatie van de voedselbank werd gebruikt als distributiepunt, omdat veel armere Alblasserdammers daar toch al komen om hun voedsel voor de komende week op te halen.

Quiet Drechtsteden is sinds enige tijd van start in Alblasserdam en heeft al ruim 40 huishoudens als member. De stichting zet zich in om armoede te verzachten en eenzaamheid tegen te gaan. Mensen die weinig te besteden hebben, kunnen zich melden bij Quiet. Via sponsors krijgen mensen vervolgens leuke producten en diensten aangeboden. Contact opnemen met Quiet kan onder meer via www.quiet.nl/drechtsteden, via het mailadres [email protected] en via het telefoonnummer 0645957672. Meer informatie over het project Quiet is te vinden in dit artikel.

 

Deel dit bericht via...