Advertorial
ALBLASSERDAM – Aan de Edisonweg 52 in Alblasserdam is sinds deze maand een nieuw automatiseringsbedrijf te vinden: Decit Automatisering. Het bedrijf wordt gerund door de Alblasserdammers Gert de Vries en Arie Jan van Laar. “We zaten met ons bedrijf in Lekkerkerk en zijn deze maand naar onze eigen woonplaats verhuisd,” vertelt De Vries.

Persoonlijk
De Damdorper vervolgt: “Arie Jan en ik zijn allebei ex-systeembeheerders en zijn beiden de softwarekant in gegaan. En vanuit daar zijn we voor onszelf begonnen met systeembeheer èn software. We richten ons met name op zzp’ers en op het MKB met één tot twintig werkplekken. Wij houden het heel persoonlijk. Een klant is bij ons geen nummertje en we hebben geen dure contracten. De klant betaalt gewoon naar gebruik en per uur.”

Eigen bedrijf
Gert zit inmiddels zeventien jaar in het ICT-vak en Arie Jan veertien jaar. De twee kwamen elkaar in het midden van het land tegen tijdens een vaktraining. Dit klikte uiteindelijk zo goed, dat besloten werd om te stoppen bij hun toenmalige werkgevers en verder te gaan met een eigen bedrijf onder de naam Decit Automatisering.

Breed
Decit Automatisering zet breed in op het ICT-gebied. Het bedrijf is gespecialiseerd in systeembeheer, telefonie, leveren van hardware, software en het maken van back-ups. In de afgelopen weken is ingezet op onder meer het verzorgen van thuiswerkplekken in ‘coronatijd’.  Gert: “We hebben laptops aan bedrijven geleverd en internetverbindingen sneller gemaakt, zodat werknemers optimaal kunnen werken vanuit huis.”

Passend
En zulke passende oplossingen zijn precies waar het bedrijf voor staat. Arie Jan: “In het latijn betekent het woord Decet ‘passend’. Daarom heten wij Decit. Decit staat voor passende IT oplossingen.”

Geld besparen
Volgens de Alblasserdammers kunnen veel bedrijven goede hulp gebruiken bij systeembeheer. “Veel bedrijven weten vaak niet waarvoor ze betalen aan automatisering. Wij kunnen de klant helpen om hierop te besparen met de juiste oplossingen op maat.”

Gegijzeld en een goede backup
En hoewel de nadruk bij Decit op systeembeheer ligt, benadrukt Gert de Vries ook hoe belangrijk het is en blijft om als bedrijf een goede backup te maken van alle bestanden en software. “Er wordt weleens gedacht dat als het in de ‘cloud’ wordt opgeslagen, dit al een goede backup is. Dat is zeker niet het geval. Verwijder je in de ‘cloud’ bijvoorbeeld een mapje of een e-mail, dan kan het zomaar zijn dat het ook echt weg is. Ook heb ik meegemaakt dat een bedrijf door criminelen online werd gegijzeld met ransomeware (gijzelsoftware). Het bedrijf was vier jaar werk kwijt. Alle boekhouding, de klanten, alles. Deze groothandel in Amsterdam heeft sindsdien een enorm goede backup geregeld, maar het zou goed zijn als zulke maatregelen vooraf genomen worden. Vaak moet een klant eerst zoiets naars hebben meegemaakt, om het risico te zien. Een backup kost ook eigenlijk bijna niets. Het is tientjeswerk, maar wel ontzettend belangrijk.”

Contact
Meer informatie over Decit is te vinden op https://decit.nl. Het bedrijf is bereikbaar via 085-0770073 en info@decit.nl.