ALBLASSERDAM – Zo’n honderd kinderen en ouders hebben vrijdagavond 1 februari 2019 een nachtwandeling gemaakt door Alblasserdam. Deze tocht door de duisternis was een van de vijftig activiteiten uit het natuurpaspoort dat alle basisschoolleerlingen in Alblasserdam in oktober vorig jaar ontvingen. De deelnemers, veelal op laarzen of wandelschoenen en ‘gewapend’ met zaklampen, vertrokken vanaf het clubgebouw van de scouting aan de De Savornin Lohmanweg in Alblasserdam.

De deelnemers kregen een sterrenwijzer mee, maar door de bewolking waren er helaas geen sterren zichtbaar. De tocht voerde over de donkere, onverharde paden door natuurgebied Het Lammetjeswiel. Onderweg was er voor de kinderen warme chocolademelk. Bij terugkomst konden de jonge Damdorpers, samen met hun ouders, marshmallows roosteren.

De organisatie, die in handen was van het Alblasserdam Beweeg en Cultuurteam (ABC-team), de Natuur BSO en Scouting Alblasserdam, kijkt terug op een zeer geslaagde avond.

Tekst en foto’s: Peter Stam.