ALBLASSERDAM – De politie heeft afgelopen week een 57-jarige vrachtwagenchauffeur uit Rotterdam beboet, omdat de man met een vrachtwagencombinatie die 41 centimeter te hoog was, door de Noordtunnel wilde rijden. De chauffeur reed over de A15 richting Alblasserdam. Door goedwerkende hoogtedetectie sprongen alle verkeerslichten op rood en gingen de slagbomen op tijd naar beneden. Rijkswaterstaat kwam zo snel mogelijk ter plaatse om de vrachtwagencombinatie van de weg te halen. Na een kwartier kon de weg weer vrijgegeven worden.

De vrachtwagencombinatie bleek na meting 4,41 meter hoog te zijn. Dit is 41 centimeter te hoog. De chauffeur van deze combinatie heeft hiervoor een bekeuring gekregen van duizend euro. Hij moest ter plekke de lading door middel van een kraan eraf laten halen.

Regelmatig proberen chauffeur met te hoge vrachtwagen door de tunnel te rijden. De hoogtedetectie zorgt ervoor dat de slagbomen naar beneden gaan en de verkeerslichten op rood, zodra er een te hoog voertuig de tunnel in wil. Dit om een aanrijding met de tunnel te voorkomen. Chauffeurs die van de weg worden gehaald, kunnen rekenen op een boete van zo’n duizend euro, omdat rijden met een te hoog beladen wagen gezien wordt als economisch delict (concurrentievervalsing).

Twee weken geleden ontstond er veel file rondom Alblasserdam, doordat een vrachtwagenchauffeur met een te hoge combinatie de hoogtedetectie kapot had gereden. Rijkswaterstaat had toen bijna een dag de tijd nodig om de boel te repareren.

Foto’s: Politie Drechtsteden Buiten.