ALBLASSERDAM – De Noordtunnel op de A15 bij Alblasserdam richting Gorinchem is volledig afgesloten. Een te hoge vrachtwagen is woensdagochtend 18 april 2018 tegen de hoogtedetectiesensor gereden. Hierdoor blijven de verkeerslichten op rood staan. “De schakelaar is helemaal verwrongen en moet vervangen worden. De schakelaar wordt op dit moment door onze monteur vervangen,” vertelt Anneke Anneke Heinecke, woordvoerder van Rijkswaterstaat.

Inmiddels is er een flinke file ontstaan. Rijkswaterstaat gaat de automobilisten wegleiden via de brug over de Noord.

Aan het einde van de middag werden twee rijstroken vrijgegeven. De derde rijstrook blijft afgesloten totdat de werkzaamheden afgerond zijn. Rijkswaterstaat meldt dat rond 22.00 uur de herstelwerkzaamheden worden hervat.

Regelmatig proberen chauffeur met te hoge vrachtwagen door de tunnel te rijden. De hoogtedetectie zorgt ervoor dat de slagbomen naar beneden gaan en de verkeerslichten op rood, zodra er een te hoog voertuig de tunnel in wil. Dit om een aanrijding met de tunnel te voorkomen. Chauffeurs die van de weg worden gehaald, kunnen rekenen op een boete van zo’n duizend euro, omdat rijden met een te hoog beladen wagen gezien wordt als economisch delict (concurrentievervalsing).