ALBLASSERDAM – De jongerenontmoetingsplek (JOP) bij de skatebaan aan de Vondellaan in Alblasserdam is tijdens de jaarwisseling 2017/ 2018 flink beschadigd geraakt. Het dak is opgeblazen met vuurwerk en ook de prullenbak is volledig verwoest door zwaar vuurwerk. Daarnaast zijn de ‘hufterproofruiten’ nog verder vernield.

De JOP werd in maart 2017 officieel geopend en werd op verzoek van een aantal jongeren gerealiseerd, omdat volgens hen nergens een plek was om te ‘chillen’ in Alblasserdam. De realisatie van de JOP kostte 18.610 euro. Hoeveel de schade bedraagt, is nog niet bekend. In mei werd de JOP ook al onder handen genomen. Toen ontstond er vooral brandschade.

Verder werden in Alblasserdam tijdens oud en nieuw diverse prullenbakken opgeblazen met vuurwerk. Dit gebeurde onder meer langs het Boerenpad, in recreatiegebied het Lammetjeswiel en bij de Roemer Visscherstraat.

Ook de brievenbus van Voedselbank Alblasserdam aan de Nicolaas Beetsstraat werd vernield en een bus die er geparkeerd stond raakte ook beschadigd.

Tot slot is er brandschade ontstaan bij de voetbalkooi aan de Rijnstraat.

De gemeente Alblasserdam inventariseert de komende dagen alle schade in het dorp en maakt op een later moment het totale schadebedrag bekend.