ALBLASSERDAM – Deze week is de ontmoetingsplek voor jongeren, die twee maanden geleden werd geopend aan de Vondellaan in Alblasserdam, in brand gestoken. Buurtbewoners die de brand ontdekten, wisten het vuur zelf te blussen. Wijkagent Arjan de Haan noemt de vernieling ‘ontzettend jammer’. Er is onder meer schade aan de bankjes, de bestrating, het glas en de prullenbak ontstaan. Hoe hoog het exacte schadebedrag is, is nog niet bekend. De Jongeren Ontmoetingsplek (JOP) werd op verzoek van een aantal jongeren gerealiseerd, omdat volgens hen nergens een plek was om te ‘chillen’ in Alblasserdam. De realisatie van de JOP kostte 18.610 euro.

Met de politie en jongerenwerk is afgesproken dat de JOP nadrukkelijk in de gaten wordt gehouden. Verder is er onlangs een bord met gedragsregels geplaatst en wordt er actief gereageerd op klachten uit de buurt. Dit houdt in dat als buurtbewoners de politie bellen, er, onder voorbehoud van prio1 elders, direct op afgegaan wordt.

Een deel van de buurtbewoners was (fel) tegen de plaatsing van de JOP. Omwonenden waren bang voor overlast. Aan het einde van de zomer van 2017 vindt er samen met de buurtbewoners en de gemeente een evaluatie plaats.

Wie er verantwoordelijk is voor de brandstichting eerder deze week, is nog niet bekend. Tips hierover zijn welkom bij de politie via het nummer 0900-8844.

Foto: Politie Alblasserdam.