ALBLASSERDAM – Bij de skatebaan aan de Vondellaan in Alblasserdam is in de afgelopen weken een Jongeren Ontmoetingsplek (JOP) gebouwd. Zaterdag 25 maart 2017 werd de plek officieel geopend door een aantal jongeren. Dit werd gedaan met het stuk gooien van een fles drank tegen één van de stenen pilaren. Na de opening werd het glas netjes opgeruimd. De voorziening is op verzoek van een aantal jongeren gerealiseerd, omdat volgens hen nergens een plek om te ‘chillen’ was in Alblasserdam.

Na een langdurig traject van inspraak en bezwaarprocedures is de voorziening klaar. Wethouder Dorien Zandvliet van Alblasserdam is blij dat er nu een voorziening is en gaat de komende tijd het gebruik ervan intensief volgen in samenwerking met politie en het jongerenwerk.

Bij de officiële opening waren onder meer wethouder Zandvliet, de politie, ambtenaren van de gemeente, jongeren, jongerenwerk en politici aanwezig.

Gesprekken
Wethouder Zandvliet vertelde: “Ik zie helaas weinig mensen uit de buurt. Drie jaar geleden zijn de gesprekken gestart. Er zijn veel gesprekken gevoerd. We snappen dat het heel wat is voor een buurt, maar wat is nu een betere plek dan dit? We gaan vanuit de gemeente de jongeren niet naar een industrieterrein sturen, maar naar een plek waar het kalm en rustig is. Deze plek zal regelmatig bezocht worden door buurtpreventie en de politie. Verder komt er nog een bord met daarop de gedragsregels.”

Vragen
De VVD-fractie in Alblasserdam heeft afgelopen week vragen gesteld over de nieuwe JOP. De fractie wil onder meer weten wat de realisatie heeft gekost. Verder vraagt de VVD zich af op welke manier jongeren actief hebben bijgedragen bij de totstandkoming van de JOP. “Er zou zelfs meegebouwd worden.”. Tot slot wil de partij weten welke afspraken er met de buurt zijn. De wethouder zal de vragen binnenkort schriftelijk beantwoorden.