ALBLASSERDAM – De ‘fijnstofzuiger’ die afgelopen week bij De Helling in Alblasserdam werd weggehaald, is eerder dan verwacht terug in het dorp. De luchtzuiveringsinstallatie werd verplaatst naar het Rijkswaterstaatterrein aan de Crezeepolder in Hendrik-Ido-Ambacht, vanwege werkzaamheden op het terrein naast de Noordtunnel in Alblasserdam. “Dit was nodig voor het graven van een bassin voor bluswater,” vertelt een woordvoerster van Rijkswaterstaat.

Door een miscommunicatie was de gemeente Alblasserdam niet op de hoogte gesteld over de verplaatsing. Wethouder Arjan Kraijo was vrijdag hoogst verbaasd toen hij las dat de installatie was weggehaald.

Maandag heeft Rijkswaterstaat excuses aangeboden voor de situatie. In samenspraak met de gemeente Alblasserdam werd besloten om de ‘fijnstofzuiger’ weer naar Alblasserdam te transporteren. Dinsdagmiddag 4 april 2017 is de installatie op het stuk tussen de busbaan en De Helling, naast het transformatorhuisje geplaatst. Het is de bedoeling dat het apparaat op korte termijn op stroom aangesloten wordt. Daar was sinds de plaatsing in december 2016 namelijk nog niet van gekomen.

De gemeente Alblasserdam komt op een later moment nog met een reactie. Zodra die reactie binnen is, wordt dit artikel bijgewerkt.