ALBLASSERDAM – Pony Nina mag blijven op de Alblasserdamse kinderboerderij. Er is inmiddels voldoende geld voor de aanschaf van de Shetlander. Maandag 3 april 2017 mochten Karin Steehouwer en Gonnie Verboom van de kinderboerderij een bedrag van 531,10 euro in ontvangst nemen bij Albert Heijn in Alblasserdam.

In de afgelopen vier weken konden mensen die hun statiegeldflessen inleverden, hun tegoedbon inleveren voor de aanschaf van de nieuwe pony. Honderden mensen deden dit.

Rekening
Ook via de rekening van de Stichting Kinderboerderij Alblasserdam kwam sponsorgeld binnen. In het totaal 283 euro.

Vervanger
De Alblasserdamse kinderboerderij startte begin maart een inzamelactie voor de aankoop van pony Nina. De shetlander moet de vervanger worden van de in oktober overleden Fox. “Met Nina hebben we een nieuw maatje gevonden voor pony Gwendolien. Ze is nu een poosje ‘op proef’ en het gaat heel erg goed tussen de twee dames. Nu willen we geld bij elkaar sparen voor de aankoop van de 5-jarige Nina,” zo liet Kinderboerderij De Plantage weten. Er was ongeveer 800 euro nodig voor de aanschaf van het dier.

Meer dan verwacht
Karin en Gonnie van de kinderboerderij verwachten dat er de komende week nog meer geld bijkomt, omdat er onder meer nog spaarpotjes staan op een basisschool en bij de kinderboerderij zelf. “Dit is meer dan verwacht. Heel erg bedankt!,” aldus de vrijwilligers.