IMG_7975 [Desktop Resolutie]ALBLASSERDAM – Met pijn in het hart hebben de vrijwilligers van de Alblasserdamse Kinderboerderij langs de Plantageweg pony Fox in moeten laten slapen. Het negen jaar oude dier liep de laatste maanden moeilijk. Bij een in paarden gespecialiseerde dierenarts werd met een mobiel röntgenapparaat duidelijk dat Fox zijn knie kapot was en dat daar niets meer aan gedaan kon worden. “Toen moesten we de zware keuze om onze lieve knul niet langer door te laten lopen met pijn en hem uit zijn lijden te laten verlossen,” zo laat Kinderboerderij De Plantage in Alblasserdam via Facebook weten.

“En ondanks dat we weten, dat het voor hem geen leven meer was met pijn bij elke stap en dat we de goede keuze hebben gemaakt, is het toch erg moeilijk. Dag lieve knul, we gaan je verschrikkelijk missen.”

Fox werd drie jaar geleden, in november 2013, op 6-jarige leeftijd door de kinderboerderij in Alblasserdam aangekocht als vriendje voor pony Gwendolien. Dit werd gedaan met het sponsorbedrag dat De Lavendelgroep uit Alblasserdam bij elkaar liep tijdens de avondvierdaagse.

IMG_7975 [Desktop Resolutie]

Drie jaar geleden werd Fox feestelijk overgedragen aan de Alblasserdamse kinderboerderij.

Drie jaar geleden werd Fox feestelijk overgedragen aan de Alblasserdamse kinderboerderij.