IMG_5446 [Desktop Resolutie]ALBLASSERDAM – Kinderen uit groep 5b van de Alblasserdamse basisschool ’t Nokkenwiel hebben vrijdag 14 december de nieuwe winkel van brood en banketbakker Van der Waal geopend in winkelcentrum Makado. Dit deden zij met het doorsnijden van een brood. De afgelopen zes weken werd er hard gewerkt om de zaak vrijdag te kunnen openen. “Gisterenavond werden de laatste klusjes afgerond,” vertelt eigenaar Jeroen van der Waal. De kinderen werden na de opening getrakteerd op bakkerslekkernijen en de bakker zelf kreeg uit handen van twee kinderen zelfgemaakte kunstwerktaartjes.

Gezellig dorp
Van der Waal heeft er zin in. “Alblasserdam is volgens mij een gezellig en saamhorig dorp met veel voorzieningen. Ze hebben hier een bioscoop, optredens, veel verenigingen en leuke activiteiten. In Ridderkerk, dat veel groter is, hebben we niet eens een bioscoop en ook is het minder dorps. Alblasserdam trok me wel,” aldus de bakker, die drie vestigingen in Ridderkerk en één in Hendrik-Ido-Ambacht heeft.

Smaak van vroeger
De bakkerij bestaat dit jaar 102 jaar. “We zijn een echte ambachtelijke bakkerij. Het graan kopen we in Zeeland en vermalen we op de molen in Ridderkerk. Volkoren brood is onze specialiteit. We willen brood maken met de smaak van vroeger, de communicatie van nu, en de waarden van morgen.”

Dagvers
Al het brood van Van der Waal is dagvers. “Wat we aan het einde van de dag over hebben gaat of naar de voedselbank en anders naar een biovergasinstallatie.”

Twee bakkers
Met de komst van Van der Waal zijn op dit moment twee bakkers gevestigd in het Makado. “Dat was niet de bedoeling. Die winkel zou dichtgaan als ik zou openen. Het was niet de bedoeling om met twee bakkers in dit winkelcentrum te zitten. Ik begreep dat dit mondeling was overeengekomen met de eigenaar, maar dat er wat problemen zijn ontstaan. De verwachting is dat de andere bakker (Korteweg, red.) binnenkort alsnog zijn deuren gaat sluiten,” legt Van der Waal uit.

Openingstijden
In de winkel werken, afhankelijk van de drukte, vier tot zes mensen. De zaak, die gevestigd is tussen Riens Gort Optiek en Blokker Speelgoed, is geopend tijdens de gangbare openingstijden in het Makado.

 

IMG_5450 [Desktop Resolutie]

IMG_5446 [Desktop Resolutie] IMG_5455 [Desktop Resolutie] IMG_5456 [Desktop Resolutie] IMG_5459 [Desktop Resolutie] IMG_5461 [Desktop Resolutie] IMG_5462 [Desktop Resolutie] IMG_5470 [Desktop Resolutie] IMG_5478 [Desktop Resolutie] IMG_5483 [Desktop Resolutie] IMG_5492 [Desktop Resolutie] IMG_5495 [Desktop Resolutie] IMG_5504 [Desktop Resolutie] IMG_5506 [Desktop Resolutie]an d