Schennispleger-nieuw-lekkerlandNIEUW-LEKKERLAND – Een 37-jarige man uit Nieuw-Lekkerland moet één week de cel in omdat hij in oktober 2013 naakt in Alblasserdam en Nieuw-Lekkerland heeft gelopen op plaatsen waar dat niet is toegestaan. Daarnaast kreeg hij drie weken voorwaardelijke gevangenisstraf. De Nieuw-Lekkerlander was er vrijdag 18 april zelf niet bij, toen de rechtszaak werd behandeld door de politierechter in de rechtbank van Dordrecht. Bij de politie verklaarde de man het fijn te vinden om zonder kleding betrapt te worden door jonge jongens.

Op 2, 5, 6, 8, 10, 14 en 18 oktober 2013 kwamen er bij de politie meerdere meldingen binnen dat er een man naakt zou rondlopen. Dit was onder meer op de Tiendweg, de Middelweg, de Van Hogendorpweg, het Kortland en bij de Lekkerlandse sportvelden. Zelf verklaarde de potloodventer dat hij zo’n tien keer in het openbaar zonder kleding had rondgelopen. Op 18 oktober kon de man, dankzij twee oplettende scholieren, worden ingerekend.

Fijn om betrapt te worden
Eerst ontkende de man de daden, omdat hij niet door de politie op heterdaad was betrapt. Later gaf hij toch toe en zei hij dat hij het spannend vond om bloot in het gras te liggen. “Het gaat mij niet om mannen, vrouwen of meisjes, maar om jonge jongens. Ik vind het fijn om naakt betrapt te worden door jonge jochies. Als ze naar me keken, had ik een goede dag. Dat ouders zich zorgen maakten wist ik. Als ik op m’n bek was geslagen, was ik er mee gestopt,” zo hield de politierechter vrijdag de verklaring van de man voor.

Uitkering
In 2005 werd T. T. voor een soortgelijk feit veroordeeld tot een week voorwaardelijke gevangenisstraf. De man heeft geen werk, leeft van een uitkering en wil geen contact met de reclassering.

Zorgelijk
De officier van justitie zei zich zorgen te maken om het gedrag van de Nieuw-Lekkerlander. “Meneer liet zijn blote piemel zien op plekken waar dat niet is toegestaan. Dat is uiterst onwenselijk en akelig voor mensen die daar ongevraagd mee geconfronteerd worden. Ik vind het zorgelijk dat meneer er kennelijk een kick uithaalt om betrapt te worden door jonge jongens. Ik eis daarom een gevangenisstraf van vier weken, waarvan drie voorwaardelijk. Ik hoop dat die drie weken hem er van kunnen weerhouden om dit nogmaals te doen.”

Uitspraak
De politierechter ging volledig met die eis mee en veroordeelde de man tot vier weken cel, waarvan drie voorwaardelijk met een proeftijd van twee jaar.

Onrust
Het gedrag van de 37-jarige zorgde wekenlang voor veel onrust in de omgeving. Herhaaldelijk werd met man en macht naar de naaktloper gezocht. Vanuit een politiehelikopter werd het Alblasserbos volledig gescreend.

IMG_4268 [Desktop Resolutie]  IMG_4298 [Desktop Resolutie]   IMG_4341 [Desktop Resolutie]politiehond (Kopie)

Deel dit bericht via...