politiehond (Kopie)ALBLASSERDAM – De politie heeft zaterdagmiddag 5 oktober bij het bos aan het Kortland in Alblasserdam met man en macht gezocht naar een man, die zich naakt aan kinderen getoond zou hebben. Ook een politiehond en een politiehelikopter zochten mee. De man is nog niet aangetroffen. De persvoorlichtster van de politie vertelt: “We kregen diverse meldingen binnen dat man gezien zou zijn in de buurt van kinderen en dat hij die kinderen, maar ook volwassenen, zou hebben aangesproken. Hij deed dit met (gedeeltelijk) ontbloot lichaam en maakte op sommige mensen een verwarde indruk.”

Naakt op de grond
Vijf kinderen in de leeftijd van 8 tot 11 jaar hebben de man gezien en spraken met hem. Één van de kinderen vertelt: “We waren bij de hut in het bos. Toen kwam er een man aanlopen en die vroeg waar ik woonde en of ik met hem meeging. Ik zei dat ik nergens woonde en dat ik niet meeging. Later kwam hij via het kleine paadje terug en ging zich uitkleden.” Een vriendje vervolgt: “Hij ging zich uitkleden en ging helemaal naakt op de grond liggen. Daarna is hij weggegaan.”

Geen signalement
De politie wil vooralsnog geen signalement van de man vrijgeven. De persvoorlichter van de politie legt uit: “Als we dat doen, is er een kans dat er een onschuldig persoon aangevallen wordt. In het verleden is vaker gebleken dat mensen onschuldig slachtoffer van een signalement zijn geworden.”

Schrik
De schrik zit er in de buurt goed in. Één van de moeders van de kinderen die de man hebben gezien verzucht: “Deze week is aan de jongens verteld dat ze nooit in moeten gaan op mensen die vragen om mee te gaan. Dat was naar aanleiding van geruchten die in de wijk rondgingen. Ze hebben gelukkig goed naar het advies geluisterd.” “Hopelijk hebben ze hem snel te pakken. Dit geeft me een heel naar gevoel,” valt een buurtgenoot bij.

Zoektocht
Nadat het maïsveld en het bos uitgekamd waren, zijn de agenten en de politiehelikopter weer vertrokken. Er wordt nog wel naar de man gezocht. Mensen die iets opvallends hebben gezien of gehoord dat met de zaak te maken kan hebben, worden verzocht dit door te geven aan de politie via het nummer 0900-8844. Mensen die de man ‘live’ tegenkomen, mogen 112 bellen.

IMG_4283 [Desktop Resolutie]

IMG_4268 [Desktop Resolutie] IMG_4289 [Desktop Resolutie] IMG_4298 [Desktop Resolutie] IMG_4316 [Desktop Resolutie] IMG_4330 [Desktop Resolutie] IMG_4341 [Desktop Resolutie]politiehond (Kopie)