ALBLASSERDAM – De poster op het raam van een woning aan de Vroegestraat 22 in Alblasserdam wordt aangepast. Daar stond dat het betreden van de woning op grond van artikel 2.41 uit de Algemene Plaatselijke Verordening verboden is, maar dat artikel gaat niet over woningen, maar over voor publiek toegankelijke gebouwen zoals restaurants en cafés. “De woningsluiting is uitgevoerd naar aanleiding van het overtreden van artikel 13b van de Opiumwet. In de woning is op vrijdag 16 februari 2024 door de politie een hennepkwekerij aangetroffen en ontmanteld. Vervolgens is conform het vastgestelde drugs- en coffeeshopbeleid van de gemeente Alblasserdam de woning door de burgemeester gesloten met ingang van 2 april 2024 voor de duur van 3 maanden,” zo laat een woordvoerster van de gemeente Alblasserdam weten.

 

De woordvoerster vervolgt: “De woning is gesloten omdat de veiligheid in de straat is aangetast. Hennepkwekerijen zijn onderdeel van georganiseerde criminaliteit en geven een risico op brandgevaar. Om deze sluiting kenbaar te maken is een poster met informatie op de ruit van de woning achtergelaten. Op deze poster staat geschreven dat de woning is gesloten in verband met overtreding van de Opiumwet.”

Tot slot: “Op deze poster staat ook geschreven dat het op grond van artikel 2:41 lid 2 verbonden is dit pand te betreden. Het genoemd artikel is echter van toepassing op een “voor publiek openstaand gebouw”. Een woning valt niet onder de categorie “voor publiek openstaand gebouw”. Daarom is opdracht gegeven om deze verwijzing op de poster aan te laten passen. Dit laat overigens onverlet dat de woning rechtmatig is gesloten en gedurende de aangegeven periode gesloten blijft.”

Deel dit bericht via...