ALBLASSERDAM – Burgemeester Jan-Willem Boersma heeft deze week een woning aan de Vroegestraat 22 in Alblasserdam voor drie maanden gesloten in verband met het aantreffen van een hennepkwekerij in de huurwoning. Er stonden op de eerste verdieping bijna 330 hennepplanten die bijna klaar waren om geoogst te worden. Op de zolder stonden nog eens meer dan 4700 stekjes. Betreden van de woning is verboden op basis van Artikel 2:41 uit de Algemene Plaatselijke Verordening in Alblasserdam, zo is te lezen op de poster. Dat is opmerkelijk, omdat dit artikel niet gaat over woningen, maar over ‘voor publiek toegankelijke gebouwen’.

“Een voorbeeld van een publiek openstaand gebouw is bijvoorbeeld een winkel, hotel, maar ook een snackbar, sishalounge of seksinrichting,” zo is te lezen op de website van de Rijksoverheid.

Voor zover bekend was de woning aan de Vroegestraat een normale rijtjeswoning, bedoeld om in te wonen en die werd verhuurd door woningcorporatie Woonkracht10. De burgemeester is om een reactie / toelichting gevraagd. Zodra er meer helderheid is over de exacte basis van de sluiting van de woning, wordt dit bericht bijgewerkt.

Een update is hier te vinden: https://www.alblasserdamsnieuws.nl/wordpress/2024/04/04/poster-op-raam-van-gesloten-woning-wordt-aangepast-gemeente-wel-rechtmatig-gesloten/

Deel dit bericht via...