ALBLASSERDAM – Op zaterdag 23 september 2023 zal voor de vierde keer een dorpspicknick worden georganiseerd in Alblasserdam. Iedereen is welkom om, naast een eigen meegebrachte lunch, te genieten van verschillende activiteiten en gezellige ontmoetingen. Diverse organisaties slaan ook dit keer weer de handen ineen om deze dorpspicknick tot een succes te maken. Voor drankjes en een gezonde snack wordt gezorgd. Voor de grote trek kunnen bezoekers natuurlijk zelf een picknickmand meenemen. Er staan weer leuke en leerzame dingen op het programma. Zo komt een imker vertellen over zijn werk, is er slootonderzoek met schepnetjes, een blotevoetenpad, pony’s poetsen en rondritjes met paard en wagen.

Ook kunnen jong en oud onder begeleiding van een docent creatief tekenen en kleuren (zentangle en grayscale) met als thema natuur. De naastgelegen Natuurparel De Liesgras is toegankelijk en iemand van de Natuur- en Vogelwacht zal informatie verstrekken over stikstofdepositie.

De dorpspicknick zal tussen 11.00 en 14.00 uur plaatsvinden op de natuurspeelplaats Het Groene Woude Wik langs de Zwenkgras/Liesgras. Alblasserdammers zijn van harte welkom.

Meer informatie is te krijgen via Stichting Welzijn Alblasserdam via 078 – 202 11 11 of [email protected].

 

Deel dit bericht via...