ALBLASSERDAM – De SGP in Alblasserdam heeft vrijdag 25 augustus 2023 vragen gesteld aan het college van Burgemeester en Wethouders van Alblasserdam, naar aanleiding van dit bericht op Alblasserdamsnieuws.nl, waarin wordt gemeld dat wethouder Ramon Pardo namens het college zal deelnemen aan de Pride Walk die begin september wordt gehouden in Dordrecht.

De SGP-vragen die zijn gesteld, luiden:

  1. Hoe verhoudt dit collegebesluit zich tot de pijn die gevoeld wordt bij een significant deel van de bevolking als het gaat om de Alblasserdamse koers rondom LHBTI?

  2. Is het college zich ervan bewust dat deze stap kan leiden tot verdere vervreemding tot christelijke/reformatorische LHBTI’ers?

  3. Past deelname aan de Pride Walk bij de Alblasserdamse schaal en maat als het gaat om toezeggingen van het college dat er bij LHBTI rekening wordt gehouden met de gevoeligheden in de Alblasserdamse samenleving?

  4. Heeft het college overwogen om een wethouder af te vaardigen op persoonlijke titel? Lag deze keuze niet meer voor de hand?

  5. Realiseert het college zich dat zij hiermee niet alleen verdere afstand creëert richting de reformatorische bevolking, maar ook tot veel andere burgers die lokaal overheidsbeleid rondom LHBTI zien als het opleggen van de zogenaamde woke-ideologie?

  6. Hoe waardeert het college het feit dat Qbuzz bezoekers van de Pride Walk gratis vervoert? Hoe is dit uit te leggen aan bijvoorbeeld ouderen en Alblasserdammers met een kleine beurs die gewoon moeten betalen voor het ov? (alle andere dagen in het jaar)

  7. Is het college bereid het gesprek aan te gaan met de Waterbus, vanwege het varen met regenboogvlaggen? Staat het varen met regenboogvlaggen niet op gespannen voet met de politieke en ideologische neutraliteit die verwacht mag worden van openbare vervoersbedrijven?

Het college zal de vragen binnenkort schriftelijk beantwoorden.

Foto: Pride Walk Dordrecht.

 

Deel dit bericht via...