ALBLASSERDAM – Wethouder Ramon Pardo van de gemeente Alblasserdam gaat namens het college van burgemeester en wethouders deelnemen aan de Pride Walk die zaterdag 2 september 2023 voor het eerst in de regio wordt gehouden. De Waterbussen, die onder meer vanaf Alblasserdam vertrekken, varen deze dag met regenboogvlaggen en Qbuzz brengt bezoekers uit de regio gratis naar de Pride in Dordrecht.

“De Pride Walk is een belangrijk onderdeel van Dordrecht Pride waarbij alle deelnemers uitdragen dat iedereen gelijk is in onze regio, dat iedereen op ieder moment veilig zichzelf moet kunnen zijn. Ook organisaties en sportverenigingen worden uitgenodigd deze boodschap uit te dragen tijdens de Pride Walk. Tijdens dé Pride van onze regio wordt diversiteit gevierd en wordt er tegelijkertijd een krachtig signaal afgegeven voor meer LHBTI- acceptatie. Dankzij een unieke samenwerking met de Waterbus kan de Pride Walk voor de ene bezoeker al beginnen in Sliedrecht en voor de ander in Alblasserdam. In Dordrecht komt iedereen om 16:00 uur samen waar na een toespraak van wethouder C. van Benschop gezamenlijk de Pride Walk richting het Stadhuis wordt gelopen,” zo laat de organisatie in een persbericht weten.

Ook wethouders uit de regio zullen meelopen in de Pride Walk. Wethouder Ramon Pardo gaat namens het gemeentebestuur van Alblasserdam naar de Pride Walk.De gemeente Alblasserdam laat hierover in een reactie weten: “Als gemeente vinden we LHBTIQ+ een belangrijk onderwerp, waar wethouders actief aandacht voor willen vragen. Dat staat ook in het beleidsplan LHBTIQ+ 2023-2026. Wethouder Ramon Pardo zal daarom namens het college deelnemen aan de Pride Walk.”

Bezoekers vanuit de regio kunnen gratis naar Dordrecht Pride komen met de bus op vertoon van een  regenboogaccessoire.

Meer informatie: www.dordrechtpride.nl

Deel dit bericht via...