ALBLASSERDAM – Duizenden mensen hebben woensdag 26 juli 2023 de Sint Jacobus Paardenmarkt in Alblasserdam bezocht. In en rondom de Kerkstraat stonden tientallen kraampjes, waaruit tal van artikelen werden verkocht. De markt begon morgens om 8.00 uur. Op de markt waren behalve kraampjes, ook paarden, pony’s, een ezel en schapen. Verder reed er een paardentram. Op de markt waren ook veel oud-Alblasserdammers die speciaal voor de paardenmarkt weer terug naar hun vroegere woonplaats waren gekomen.

Er warend dit jaar weer meer mensen en kramen dan vorig jaar. Wim de Kloe, voorzitter van het comité Sint Jacobus Paardenmarkt vertelt: “Er zijn inderdaad weer meer kramen dan vorig jaar. Ook zagen we dat vorig jaar veel ouderen het nog niet aandurfden de markt te bezoeken, in verband met het coronavirus. Dit jaar is jong en oud weer aanwezig.”

Ook op de Dam pakten winkeliers flink uit. Zo waren er kortingsacties bij Trudy’s Lingerie en bij schoenwinkel J. van Mourik. Ook Bakker Van der Wegen deed onder meer met de peperkoek goede zaken.

Avondprogramma
Van 19.00 uur tot 21.15 uur is er op het grasveld tussen de Roemer Visscherstraat en de Hobbemalaan een spectaculair hippisch festijn. De organisatie meldt hierover: “Het avondprogramma houd het comité dit jaar wat meer een verrassing. Wel kunnen we al verklappen dat er vanaf 18.15 uur een ridder op zijn paard staat te wachten bij het hippisch festijn in de Roemer Visscherstraat om een stoere foto te maken. Om 19.30 uur gaat de loterij van start en om 21.00 uur zullen we ons programma afronden.”

De St. Jacobuspaardenmaart maakt sinds 1654 deel uit van de Alblasserdamse traditie. Tot het jaar 1883 werd de paardenmarkt écht op de 25e juli gehouden, het naamfeest van Sint Jacobus. Daarna is men er toe overgegaan om de paardenmarkt te houden op de woensdag in de week waarin de 25e juli valt.

Deel dit bericht via...