ALBLASSERDAM – Op woensdag 26 juli 2023 vindt de jaarlijkse Sint Jacobus Paardenmarkt plaats in en rondom de Kerkstraat in Alblasserdam. De markt begint ’s morgens om 8.00 uur. Op de markt zijn paarden, pony’s en kraampjes. Ook rijdt er een paardentram. Tegen een vergoeding is het mogelijk om met deze paardentram van de fa. Baan een rondrit te maken door de gemeente. Eigenaren van pony’s en paarden krijgen een premie om hun dieren op de markt te laten zien.

Voor een paard is dit €17,-, voor een pony €12,-. Rond 11.30 uur is er onder de aanvoerders van de paarden en pony’s een verloting van kleine geldprijzen.

Grote loterij
Bezoekers van de markt kunnen op drie plaatsen loten kopen voor de grote Sint Jacobus Paardenmarkt loterij: bij basisschool de Schalm in de Kerkstraat, bij een kraam bij de paarden en in de Waalsmondelaan. Twee loten kosten één euro. In het totaal zijn er 6000 loten. De prijzen zijn mogelijk gemaakt door de plaatselijke winkeliers uit Alblasserdam. “Dit jaar verloten we naast onze waardebon van 450€ voor de eventuele aanschaf van een pony, ook een minuut gratis winkelen bij de Plus in Alblasserdam,” zo laat de organisatie weten.

Avondprogramma
Van 19.00 uur tot 21.15 uur is er op het grasveld tussen de Roemer Visscherstraat en de Hobbemalaan een spectaculair hippisch festijn. De organisatie meldt: “Het avondprogramma houd het comité dit jaar wat meer een verrassing. Wel kunnen we al verklappen dat er vanaf 18.15 uur een ridder op zijn paard staat te wachten bij het hippisch festijn in de Roemer Visscherstraat om een stoere foto te maken. Om 19.30 uur gaat de loterij van start en om 21.00 uur zullen we ons programma afronden.”

Donateurs
Het comité Sint Jacobus Paardenmarkt wil tijdens de markt nieuwe donateurs werven. Particulieren kunnen voor €12,- per jaar vriend of vriendin zijn van Sint Jacobus. Voor bedrijven geldt een minimale bijdrage van €50,- per jaar. Meer informatie bij Marcel Sels, secretaris van het Sint Jacobus Paardenmarkt Comité, telefoon 06 22233278 of mail: [email protected]

Deel dit bericht via...