ALBLASSERDAM – De wielerliefhebbers komen op woensdag 26 juli weer aan hun trekken bij de Paardenmarktronde van Alblasserdam. De 62e editie trapt om 13:00 uur af met de sportklasse. Om 14:30 uur gaan de dames van start en de elite/belofte/amateurs vertrekken om 16:30 uur.

De eerste inschrijvingen zijn binnen en zo is al bekend dat Jeroen Bijnagte uit Papendrecht in de sportklasse zijn titel van 2022 zal proberen te verdedigen. Hij zal dan wel kleppers als Robert de Poel en Harmen Brandwijk achter zich moeten houden.

Bij de dames is het de vraag wie zich in het illustere rijtje Leontien van Moorsel, Marianne Vos, Annemiek van Vleuten en Anna van der Breggen voegt. Tessa Dijksman zal proberen haar kunstje van vorig jaar te herhalen.

Elite
In de categorie elite/belofte/amateurs staat Casper van der Wulp uit Alblasserdam aan de start. Het zou mooi zijn als het Damdorp na John Kruythoff nog eens opnieuw de bloemen aan een eigen inwoner mag uitdelen. Renners als Sander Lodder en Jens van den Dool zullen zich eveneens in het strijdgewoel mengen. De winnaar komt in hetzelfde rijtje als Jan Janssen en Dylan Groenewegen.

De wielrenners en het publiek zijn op de dag van de Paardenmarkt terug te vinden op de kruising Van Eesterensingel/Plantageweg. Op het middenterrein en rondom het parcours kunnen de toeschouwers als vanouds terecht voor hun versnaperingen. De overige straten die in het criteriumrondje worden aangedaan zijn de Waalsmondelaan en de Randweg.

Deelnemerslijsten
De deelnemerslijsten zijn nog niet compleet. Inschrijven kan nog online via de site van de KNWU tot 21 juli. Daarna kan er nog bij het comité worden bijgeschreven. Een overzicht van de deelnemers is hier te vinden: https://www.knwu.nl/wegwielrennen/evenement/6551.

Houdt ook de site van het comité Paardenmarktronde van Alblasserdam in de gaten voor de laatste updates: www.rondevanalblasserdam.nl.

Foto: Jan de Bruin.

Deel dit bericht via...