ALBLASSERDAM – 180 kinderen hebben vrijdag 14 juli 2023, vaak samen met hun ouders, een wandeling gemaakt door Park Huis te Kinderdijk in Alblasserdam, dat van 10.00 tot 12.00 uur was omgetoverd tot sprookjesbos. Verspreid door het park stonden allerlei sprookjesfiguren zoals Roodkapje, Belle en het Beest, Anna en Elsa en Pinocchio.

Bij de ingang van het park, aan de kant van Lekstraat, gingen de kinderen, veelal verkleed, van start. De kinderen werden verwelkomd door een koning en koningin. Daarna startte de route van ongeveer 1,5 kilometer door het park.

Het evenement werd mogelijk gemaakt door een grote groep vrijwilligers. Wethouder Margreet de Deugd kwam op bezoek en dat werd door de vrijwilligers gewaardeerd. Het Bosvrouwtje was er dit jaar voor het laatst met het voorlezen. Deze voormalige kleuterjuf Marijke Bos gaat met ‘sprookjesbospensioen’. Verder kregen de kinderen een zakje met bloemenzaadjes mee van Tinkelbel om zo hun eigen sprookjesbos te laten groeien.

Het sprookjesbos werd georganiseerd door Jeugdland en is onderdeel van het Zomerpaspoort Alblasserdam, al was voor deelname een paspoort niet verplicht. In de komende weken zijn er nog veel meer activiteiten voor kinderen in Alblasserdam. Meer informatie daarover is te vinden op deze website.

Deel dit bericht via...