NIEUW-LEKKERLAND – Op zaterdag 27 april 2024 vindt ter ere van Koningsdag weer de traditionele aubade plaats op het Kleijburgplein in Nieuw-Lekkerland. Voor het derde jaar op rij wordt de aubade aldaar gehouden. De aubade in Nieuw-Lekkerland wordt afgenomen door een vertegenwoordiger van de gemeente Molenlanden, en wordt georganiseerd door de Oranjevereniging Nieuw-Lekkerland.

De aubade zal in samenwerking met de ondernemers van het Kleijburgplein ter plaatse worden georganiseerd. Vanaf 09.30 uur zal Muziekvereniging Apollo aanwezig zijn met muziek, en worden koffie en Wicky’s uitgedeeld aan het publiek. Om 10:00 zal de aubade worden afgenomen, afgesloten door het blazen met kazoos die gratis worden uitgedeeld.

Kinderen in de basisschoolleeftijd worden opgeroepen om met een versierde fiets naar de aubade te komen, waar ook prijzen te winnen zijn voor de mooist versierde fiets. Fietsen die versierd zijn kunnen worden opgesteld voor Simons Kleding, waarna de wethouder en fietshandel Hoogeveen drie winnaars zullen kiezen.

Een aubade staat bekend om het toezingen van de Koning op Koningsdag met oud-Hollandse liederen, die steeds vaker worden aangevuld met liederen van deze tijd. In de aanloop naar de aubade zijn bij de scholen in Nieuw-Lekkerland programmaboekjes uitgedeeld met de mee te zingen liederen die traditiegetrouw horen bij de aubade.

Deel dit bericht via...